Formula 1: Ερωτηματικό η συμμετοχή του Φέτελ στην Τζέντα

Formula 1: Ερωτηματικό η συμμετοχή του Φέτελ στην Τζέντα
Η βρετανική ομάδα δεν γνωρίζει αν θα έχει στο δυναμικό της τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Η Aston Martin δεν ξεκίνησε με καθόλου καλό τρόπο την αγωνιστική σεζόν της Formula 1 για το 2022. Στις χειμερινές δοκιμές η AMR22 δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, με το porpoising να περιορίζει τις δυνατότητες του μονοθεσίου της. Μάλιστα, όπως ανέφερε η ίδια η ομάδα, το μονοθέσιό της είναι σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργό από αυτό που μπορεί να αποδώσει κανονικά.

Τα προβλήματα της Aston Martin συνεχίστηκαν, όταν τις παραμονές του GP Μπαχρέιν, ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρέθηκε θετικός στην Covid-19 και απουσίασε από τον αγώνα. Αντικαταστάτης του ήταν ο Νίκο Χούλκεμπεργκ που στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων. Στον αγώνα η βρετανική ομάδα δεν κατέκτησε βαθμούς, με τον Λανς Στρολ να τερματίζει στη 12η θέση, ενώ ο Χούλκενμπεργκ ολοκλήρωσε τους 57 γύρους στη 17η θέση.

Nico Hulkenberg

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το GP Σαουδικής Αραβίας το ερχόμενο τριήμερο 25-27 Μαρτίου και αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο το ποιος οδηγός θα είναι στο τιμόνι της AMR22. Στο πλαίσιο του GP Μπαχρέιν, ο επικεφαλής της ομάδας, Μάικλ Κρακ, αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του Φέτελ.

«Ο Σεμπ συμμετέχει στα debrief μας, ακουγόταν καλύτερα απ’ότι πριν από δύο ημέρες. Αλλά δεν ξέρουμε τι γίνεται με την κατάστασή του. Θα δούμε πως θα είναι τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν γνωρίζουμε την κατάστασή του. Δεν γνωρίζω τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Σαουδικής Αραβίας, όμως αν φέρει ένα αρνητικό τεστ, τότε η κατάσταση θα είναι πιο εύκολη. Καλύτερα όμως τώρα παρά σε δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Κρακ.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ ανέφερε στο Μπαχρέιν πως δεν γνωρίζει αν θα είναι στον επόμενο αγώνα σε ρόλο οδηγού της ομάδας. Ο Γερμανός έχει επιστρέψει στο εργοστάσιο της ομάδας στο Σίλβερστον ώστε να κάνει δοκιμές στην πίστα της Τζέντα στον προσομοιωτή.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!