Tesla: Βγήκαν τα πρώτα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο της Γερμανίας

Tesla: Βγήκαν τα πρώτα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο της Γερμανίας

Tesla: Βγήκαν τα πρώτα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο της Γερμανίας
Τα πρώτα 30 Tesla Model Y που βγήκαν από το νέο Gigafactory στο Βερολίνο παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η Tesla παρέδωσε τα πρώτα αυτοκίνητα που παράγονται στο Gigafactory του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου, την πρώτη τοποθεσία παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη και την πιο προηγμένη και βιώσιμη μονάδα παραγωγής της μέχρι τώρα. Τα 30 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν στους νέους ιδιοκτήτες τους είναι επίσης τα πρώτα Model Y Performance στην Ευρώπη.

tesla

Το γερμανικό Gigafactory είναι το πέμπτο σημαντικό εργοστάσιο που ιδρύει η Tesla παγκοσμίως. Ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2019 και η κατασκευή του ξεκίνησε την άνοιξη του 2020. Περίπου δύο χρόνια αργότερα, το εργοστάσιο έχει πάρει επισήμως την άδειά του και έχει ξεκινήσει την παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού SUV της Tesla, του Model Y. Ξεκινώντας με την έκδοση Model Y Performance, το Gigafactory του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου θα προμηθεύει αυτοκίνητα για όλες τις ευρωπαϊκές αγορές Tesla.

tesla

Αυτήν τη στιγμή περίπου 3.000 άνθρωποι εργάζονται στο εργοστάσιο αλλά όταν φτάσει την πλήρη λειτουργία του εργοστασίου, περίπου 12.000 εργαζόμενοι θα παράγουν αυτοκίνητα, μπαταρίες, ηλεκτρικούς κινητήρες, πλαστικά εξαρτήματα, καθίσματα, άξονες και πολλά άλλα. Με ετήσια δυναμική παραγωγής 500.000 Model Y και παραγωγή μπαταριών έως 50 GWh, είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!