Η Porsche θα κατασκευάσει δικούς της σταθμούς φόρτισης

Η Porsche θα κατασκευάσει δικούς της σταθμούς φόρτισης

Η Porsche θα κατασκευάσει δικούς της σταθμούς φόρτισης
H γερμανική εταιρεία ετοιμάζει νέα πρότζεκτ στην πορεία προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

H Porsche λάνσαρε την περασμένη χρονιά τη νέα αμιγώς ηλεκτρική Taycan και μπήκε δυναμικά στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Σήμερα, η γερμανική φίρμα ετοιμάζει ακόμη ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, τη Macan, ενώ επιβεβαίωσε πως η επόμενη γενιά των μοντέλων 718 δεν θα διαθέτει κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Μέχρι το 2030 ο στόχος της Porsche, όπως επιβεβαίωσε ο CEO Όλιβερ Μπλουμ, είναι το 80% των πωλήσεών της σε παγκόσμιο επίπεδο να αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοντέλα. Για τη στήριξη του εγχειρήματος αυτού, ο Μπλουμ ανακοίνωσε πως η εταιρεία θα φτιάξει τις δικές της υποδομές φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το σχέδιο αυτό θα υλοποιηθεί παράλληλα με άλλα που έχει ξεκινήσει με ορισμένους συνεργάτες της.


Porsche Taycan Turbo

Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν έχει δικό του δίκτυ φόρτισης, εκτός από την Tesla με τους Supercharger. Όλοι οι κατασκευαστές συνεργάζονται με παρόχους ταχυφορτιστών, με διαφορετικές εταιρείες να λειτουργούν ανά ήπειρο.

Πρόσφατα η Porsche ξεκίνησε το Cellforce Group. H εταιρεία αυτή έχει ως σκοπό να κατασκευάσει κυψέλες μπαταριών υψηλής απόδοσης για την Porsche. H παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2024 και οι αρχικές παροχές της θα είναι κυψέλες απόδοσης 100 kWh ανά αυτοκίνητο.

Porsche Taycan Turbo

Το σχέδιο εξηλεκτρισμού της Porsche είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και προς το παρόν παραμένει άγνωστο το αν και κατά πόσο θα μοιραστεί την τεχνολογία αυτή με τη Volkswagen ή άλλους κατασκευαστές που περιλαμβάνονται στον όμιλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!