Formula 1: Γιατί η Red Bull είδε και τα δύο της μονοθέσια να εγκαταλείπουν

Formula 1: Γιατί η Red Bull είδε και τα δύο της μονοθέσια να εγκαταλείπουν
Με εφιαλτικό τρόπο εξελίχθηκε ο πρώτος αγώνας του 2021 για την αυστριακή ομάδα, που είδε Φερστάπεν και Πέρεζ να βγαίνουν εκτός μάχης.

To πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκίνησε για το 2022 με εντυπωσιακό τρόπο στην πίστα Σακχίρ του Μπαχρέιν. Έπειτα από 57 συναρπαστικούς γύρους, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. Μάλιστα, η ιταλική ομάδα έκανε το 1-2, με τον Κάρλος Σάινθ να τερματίζει στη 2η θέση.

Ωστόσο στους τελευταίους γύρους είδαμε τα δύο μονοθέσια της Red Bull Racing να βγαίνουν εκτός αγώνα. Πρώτα τέθηκε εκτός μάχης ο Μαξ Φερστάπεν, ενώ στον τελευταίο γύρο και ο Σέρτζιο Πέρεζ είδε τον αγώνα του να καταστρέφεται, χάνοντας ένα σχεδόν σίγουρο βάθρο. Η αυστριακή ομάδα μετά την πρώτη της ανάλυση αποκάλυψε πως πιθανή αιτία για την εγκατάλειψη ενδέχεται να ήταν η αντλία καυσίμου.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, αναφέρθηκε στο Sky Sports στα προβλήματα της ομάδας, τα οποία ήταν παρόμοια και στα δύο μονοθέσια: «Ήταν ένας σκληρός τερματισμός. Δεν ξέρουμε ακόμη τον ακριβή λόγο της εγκατάλειψης, αλλά πρέπει να βρούμε τι την προκάλεσε. Όλα είναι υποκειμενικά προς ώρας για τις αιτίες εγκατάλειψης. Υποπτεύομαι πως είχαμε κάτι παρόμοιο και στα δύο μονοθέσια».

Από τη μεριά του ο πρωταθλητής της Formula 1 για το 2021, Μαξ Φερστάπεν, δεν ήταν καθόλου χαρούμενος με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε ο αγώνας του: «Δεν ξέρω τι έγινε, δεν το έχουμε κατανοήσει ακόμα, αλλά σίγουρα συνέβη μετά το τελευταίο μου pit-stop. Ήταν σχεδόν αδύνατο να στρίψω και κάθε φορά ήταν πιο δύσκολο. Κολλούσε το τιμόνι όταν ήθελα να επιταχύνω. Ήταν όλα πολύ δύσκολα με τα προβλήματα που είχαμε. Δεν θέλαμε να έχουμε κάτι τέτοιο στο πρώτο τριήμερο. Έχουμε πολλά πράγματα να αναλύσουμε».

Επιπλέον ο Ολλανδός τόνισε πως η απώλεια στο GP Μπαχρέιν θα του κοστίσει ιδιαίτερα: «Ήδη έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς και μόλις σε έναν αγώνα. Αυτό δεν είναι καλό. Γνωρίζω πως με μία εγκατάλειψη τίποτα δεν έχει τελειώσει αλλά θα ήθελα να έχω τουλάχιστον 18 βαθμούς. Πάντα μπορείς να λες πως τα προβλήματα συμβαίνουν στους αγώνες, αλλά σε αυτό το επίπεδο, είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν αυτά».

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι προγραμματισμένος για τις 25 με 27 Μαρτίου στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Δείτε το preview της F1 του 2022, με τον Πάνο Σεϊτανίδη και τον Κώστα Παστρίμα, στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!