Formula 1: Αυτό είναι το πρώτο grid του 2022!

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Αυτό είναι το πρώτο grid του 2022!
Δείτε πως θα παραταχθούν τα 20 μονοθέσια στο πρώτο Grand Prix της νέας εποχής της Formula 1.

H Scuderia Ferrari επέστρεψε και πήρε την pole position για το Grand Prix του Μπαχρέιν, εναρκτήριο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2022. Ο Σαρλ Λεκλέρ επικράτησε στην πρώτη μάχη της νέας εποχής του σπορ, κατακτώντας την pole position!

Μάλιστα, η δέκατη pole της καριέρας του Μονεγάσκου, ήρθε στην πίστα όπου το 2019 είχε πάρει την παρθενική του: το Σακχίρ! Δίπλα του στην πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της χρονιάς που θα αρχίσει στις 17.00 ώρα Ελλάδας, θα παραταχθεί η Red Bull Racing του Μαξ Φερστάπεν, ενώ το ίδιο μοτίβο θα έχουμε και στη δεύτερη σειρά του grid: Ferrari και Red Bull με Κάρλος Σάινθ και Σέρχιο Πέρεζ.

Παρότι ήταν απογοητευτικά πίσω, σχεδόν επτά δέκατα, ο Λούις Χάμιλτον εκκινεί πέμπτος με την Mercedes και ελπίζει πως η W13 θα έχει καλύτερο ρυθμό αγώνα. Δίπλα του, θα είναι ο επί μία πενταετία teammate του, Βάλτερι Μπότας, που εντυπωσίασε με την Alfa Romeo!

Με αρωγό την ισχυρή υβριδική μηχανή της Ferrari, τόσο η ελβετική ομάδα όσο και η Haas, αποτέλεσαν τις μεγάλες εκπλήξεις των κατατακτήριων. Έτσι έβδομος εκκινεί ο Κέβιν Μάγκνουσεν στην επιστροφή του στη Formula 1 και δίπλα του στην τέταρτη σειρά του grid θα είναι ο γερόλυκος Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine.

Μόλις ένατος εκκινεί ο Τζορτζ Ράσελ με τη δεύτερη W13 ενώ απογοητευτική είναι η παρουσία των McLaren και Aston Martin, ενδεικτικό πως οι κινητήρες της Mercedes δεν είναι κυρίαρχη δύναμη πια.

Αναλυτικά το grid της Κυριακής:

Grand Prix Bahrain Grid

Ο αγώνας αρχίζει στις 17.00 ώρα Ελλάδας και μισή ώρα νωρίτερα, έχουμε εκκίνηση στο LIVE του Gazzetta που και φέτος σας μεταφέρει όλα τα νέα, όλη τη δράση, όλο το παρασκήνιο από τις πίστες του κόσμου.

Δείτε το preview της F1 του 2022, με τον Πάνο Σεϊτανίδη και τον Κώστα Παστρίμα, στο video που ακολουθεί...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!