Παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών: Εντός του 2022 τα πρώτα εργοτάξια

Παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών: Εντός του 2022 τα πρώτα εργοτάξια
Ο Υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στις εξελίξεις τόσο για την παράκαμψη Χαλκίδας-Ψαχνών όσο και για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Ευβοίας.

Για τις εξελίξεις στα οδικά έργα που προγραμματίζονται στην Εύβοια, έναν από τους νομούς με υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο, ενημέρωση τη Βουλή ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών. Όπως είπε ο Γιώργος Καραγιάννης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση, μέσα στο 2022 θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια για την παράκαμψη Χαλκίδας - Ψαχνών και έως τα τέλη του 2023 το Υπουργείο θα έχει τις μελέτες προς δημοπράτηση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Ευβοίας.

Το έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών» είναι συνολικού προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών έχει χαμηλότερο κόστος κατά 40 εκατ. ευρώ, από τον προϋπολογισμό επί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό, τι αφορά την χάραξη σημείωσε ότι «το έργο που δημοπρατήσαμε, πατάει επάνω στον άξονα της παλιάς μελέτης, με τους ανισόπεδους κόμβους που προβλέπονταν και με τα τεχνικά όπως είχαν μελετηθεί» και πρόσθεσε ότι «παρακάμπτει καθαρά τόσο την πόλη της Χαλκίδας όσο και τα Ψαχνά».

Σχετικά με το Βόρειο Οδικό Άξονας Ευβοίας, πρόκειται «επί της ουσίας για τον άξονα Χαλκίδα – Στροφυλιά, που θα ξεκινά αμέσως μετά το τέλος της Παράκαμψης Ψαχνών και με μια πορεία περίπου 25 χιλιομέτρων θα καταλήγει στα νότια του Μαντουδίου». Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «έχουμε αναλάβει ως Υπουργείο να το ωριμάσουμε και εκτιμούμε πως ως το τέλος του 2023 θα έχουμε στα χέρια μας τις μελέτες προς δημοπράτηση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!