Aston Martin Vantage: 700 ίπποι στο «αντίο» του V12 κινητήρα (vid)

Aston Martin Vantage: 700 ίπποι στο «αντίο» του V12 κινητήρα (vid)
Το νέο supercar της βρετανικής μάρκας θα κατασκευαστεί σε 333 αυτοκίνητα, τα οποία έχουν ήδη πωληθεί.

Το downsizing, η μείωση του κυβισμού των κινητήρων για τον περιορισμό της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, αφορά και τους κατασκευαστές σπορ και πολυτελών αυτοκινήτων. Όπως η Aston Martin που παρουσίασε την τελευταία έκδοση της Vantage με V12 κινητήρα.

Με χωρητικότητα 5,2 λίτρα και τεχνολογία twin turbo, αποδίδει 700 ίππους και 753 Nm ροπής, καθιστώντας το συγκεκριμένο μοντέλο την ισχυρότερη Vantage παραγωγής όλων των εποχών. H ροπή περνά στους πίσω τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF και μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Επεμβάσεις έχουν γίνει επίσης στην ανάρτηση και την ακαμψία του αμαξώματος.

Aston Martin V12 Vantage

Με το επανασχεδιασμένο αμάξωμα και το νέο αεροδυναμικό πακέτο, η νέα V12 Vantage χρειάζεται 3,5 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα και φθάνει σε μέγιστη ταχύτητα τα 322 χλμ/ώρα. Εκείνη τη στιγμή παράγεται κάθε δύναμη 204 κιλών. Το μετατρόχιο της νέας Aston Martin έχει αυξηθεί κατά 40 χιλ., προσθέτοντας ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα σε ακραίες συνθήκες. Η παραγωγής της νέας V12 Vantage θα περιοριστεί αυστηρά σε 333 αυτοκίνητα, τα οποία έχουν ήδη πωληθεί. Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Aston Martin V12 Vantage

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο αντικαταστάτης της Vantage θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία, που μάλλον θα προέρχεται από την Mercedes-AMG. Η Aston Martin μοιράζεται με την γερμανική μάρκα τα καθήκοντα του αυτοκινήτου ασφαλείας στη Formula 1, με την Vantage V8 ισχύος 535 ίππων. Η πρώτη της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα θα γίνει στο Grand Prix της Αυστραλίας, στις 8-10 Απριλίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!