Aprilia: Ειδική έκδοση του RS660 στα χρώματα της αστερόεσσας (vid)

Κώστας Παστρίμας
Aprilia: Ειδική έκδοση του RS660 στα χρώματα της αστερόεσσας (vid)
Η Aprilia τιμάει την συμμετοχή της στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Twins Cup με ειδική έκδοση του RS660.

Το 2021 η Aprilia αποφάσισε να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα AMA National Road Racing των ΗΠΑ στην κατηγορία των ελαφρών δικύλινδρων μοτοσικλετών. Το μοντέλο το οποίο επέλεξε ήταν το καινούριο RS660 το οποίο αμέσως έκανε θραύση κατακτώντας τον τίτλο άνετα με αναβάτη τον Κάλεμπ ντε Κεϊρέλ. Αυτή η άμεση επιτυχία ανάγκασε τους ανθρώπους της Aprilia να σχεδιάσουν μια ειδική έκδοση της μοτοσικλέτας προκειμένου να γιορτάσουν αυτήν την κατάκτηση.

Aprilia RS660

Την μοτοσικλέτα την είχαμε δει σε πρωτότυπη μορφή πρώτη φορά στην Έκθεση EICMA στο Μιλάνο και τώρα είναι πλέον διαθέσιμη στην αγορά. Η RS660 Limited Edition είναι βαμμένη στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας σε λευκό, κόκκινο και μπλε έχοντας τα γνωστά αστέρια της αστερόεσσας. Στο πίσω μέρος συναντάμε κάλυμμα στη θέση του συνεπιβάτη, ενώ το φέρινγκ είναι ελαφρώς μεγαλύτερο για καλύτερη αεροδυναμική κάλυψη.

Aprilia RS660

Στο τεχνικό κομμάτι, η RS660 παραμένει σχεδόν ίδια. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 659 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 100 ίππους και 67Nm ροπής. Το σύνολο συνοδεύεται από πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών APRC της Aprilia με πέντε διαφορετικές επιλογές οδήγησης και ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης. Το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει σύστημα quickshifter, ενώ η Aprilia για την ειδική αυτή έκδοση δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να αντιστρέψει με ηλεκτρονικό τρόπο τον τρόπο αλλαγής ταχυτήτων - να ανεβάζεις σχέσεις πιέζοντας προς τα κάτω, να κατεβάζεις σχέσεις πιέζοντας προς τα πάνω.

Aprilia RS660

Το πλαίσιο παραμένει το ίδιο αλουμινένιο περιμετρικό με την απλή έκδοση, ενώ οι αναρτήσεις και τα φρένα της Brembo διασφαλίζουν κορυφαία οδηγική συμπεριφορά στο Aprilia. Η καινούρια αυτή έκδοση του RS660 θα είναι διαθέσιμη σε μόλις 1.500 μονάδες και η τιμή της έχει οριστεί στα 12.190€. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο δίκτυο συνεργατών της Aprilia.

Το βίντεο προώθησης του RS660 στην Αμερική.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!