Yamaha: Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό Neo

Κώστας Παστρίμας
Yamaha: Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό Neo
Το νέο ηλεκτρικό scooter της Yamaha ονομάζεται Neo και ανήκει στην κατηγορία των δίκυκλων 50 κ.εκ.

Η Yamaha την προηγούμενη εβδομάδα μας είχε αποκαλύψει το βραχυπρόθεσμο, αλλά και το μακροπρόθεσμο πλάνο ηλεκτροκίνησης της για τις αστικές μετακινήσεις. Το σχέδιο ονομάστηκε Switch On και περιλάμβανε τρία νέα ηλεκτρικά scooter και τρία ηλεκτρικά ποδήλατα τα οποία θα πλαισιώσουν την γκάμα της Yamaha τα επόμενα χρόνια.

Yamaha Neo

Ένα από αυτά τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι ήδη έτοιμο και παρουσιάστηκε επίσημα. Πρόκειται για το μικρό scooter Neo το οποίο ανήκει στην οικογένεια των 50αριών τα οποία οδηγούνται με δίπλωμα κατηγορίας AM. Σχεδιαστικά το Neo είναι πολύ σύγχρονο με δύο μεγάλους προβολείς LED στο εμπρός μέρος, όμορφες στρογγυλεμένες γραμμές στα πλαστικά και ένα διακριτικό LED φωτιστικό σώμα πίσω με ενσωματωμένα τα φλας. Ο σχεδιασμός αντλεί έμπνευση από τα πρώτα βενζινοκίνητα Neo της δεκαετίας του 1990.

Yamaha Neo

Το Neo είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 2,5kW (3,4 ίππους) και 136Nm ροπής ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό και προσφέρει άμεση μετάδοση της ισχύος. Το σύνολο είναι εξελιγμένο από την Yamaha και συνοδεύεται από σύστημα ελέγχου του κινητήρα και σύστημα ελέγχου οχήματος. Τα συγκεκριμένα συστήματα προσφέρουν την καλύτερη δυνατή διαχείριση την ενέργειας από τις μπαταρίες, ενώ αναλαμβάνουν αυτόματα να ελέγχουν την ισχύ ανάλογα με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Η Yamaha δίνει επιλογή χρήσης μίας ή δύο μπαταριών. Η κάθε μπαταρία ζυγίζει 8 κιλά, είναι αποσπώμενη και έχει χωρητικότητα 1kWh. Οι δύο μπαταρίες προσφέρουν αυτονομία 68 χιλιόμετρα, ενώ χρειάζονται περίπου 8 ώρες σε οικιακή πρίζα για πλήρη φόρτιση. Ο ηλεκτροκινητήρας διαθέτει δύο επιλογές οδήγησης Standard και Eco.

Yamaha Neo

Το πλαίσιο του Neo είναι υψηλής αντοχής και συνεργάζεται με αναρτήσεις της KYB και φρένα με έναν δίσκο εμπρός. Οι τροχοί είναι 13 ιντσών από κράμα αλουμινίου με ελαστικά χαμηλής αντίστασης, ενώ η πίσω ζάντα είναι αποσπώμενη για εύκολη αλλαγή ελαστικού. Στον εξοπλισμό, το Neo είναι αρκετά δυνατό έχοντας χώρο αποθήκευσης για ένα jet κράνος (με μία μπαταρία), LCD οθόνη πληροφοριών, LED φωτιστικά σώματα, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας μέσω της εφαρμογής MyRide το οποίο δίνει αμέτρητες δυνατότητες στον αναβάτη όπως εύρεση του scooter, μηνύματα, email και πολλά ακόμα.

Yamaha Neo

Το καινούριο ηλεκτρικό scooter της Yamaha αναμένεται να είναι διαθέσιμο τον Μάιο του 2022 σε δύο χρωματισμούς μαύρο και λευκό, πάντα συνοδευόμενα με το γαλάζιο Aqua που είναι σήμα κατατεθέν των ηλεκτρικών Yamaha.

Βίντεο της παρουσίασης του Yamaha Neo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!