BMW: Νέες εκδόσεις της Σειράς 8 και της M8

BMW: Νέες εκδόσεις της Σειράς 8 και της M8

Κώστας Παστρίμας
BMW: Νέες εκδόσεις της Σειράς 8 και της M8
Η BMW επέλεξε την Αμερική να ξεκινήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις των 50 χρόνων της BMW M GmbH.

Σε μια από τις πλέον εικονικές εκδηλώσεις του κόσμου, το Amelia Island Concours d’Elegance, η BMW επέλεξε να παρουσιάσει τις νέες εκδόσεις των μοντέλων Σειράς 8, αλλά και της νέας M8. Το γεγονός πραγματοποιήθηκε στην Φλόριντα των ΗΠΑ και η εκδήλωση φημίζεται για τα όμορφα, κλασικά και γρήγορα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται εκεί.

Στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton η BMW παρουσίασε τις αναβαθμισμένες εκδόσεις της Σειράς 8. Πλέον, σε όλα τα μοντέλα, Coupe, Cabrio και Gran Coupe, η BMW διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό το πακέτο εξοπλισμού M. Στο επίκεντρο του σχεδιασμού είναι το εμπρός τμήμα στο οποίο βρίσκουμε τη φωτιζόμενη μάσκα "νεφρών" της BMW, ενώ το αεροδυναμικό πακέτο περιλαμβάνει νέους καθρέπτες προερχόμενους από την M8. Στο εσωτερικό συναντάμε πλέον το BMW Live Cockpit Professional με μεγαλύτερη οθόνη Control Display 12,3 ιντσών, ενώ και εδώ πολλά είναι τα εξαρτήματα της M που έχουν τοποθετηθεί στα μοντέλα της σειράς 8.

BMW

Οι κινητήρες είναι οι γνωστοί 8κύλινδροι V8, τεχνολογίας M TwinPower Turbo με απόδοση 625 ίππους, σπορ σύστημα εξαγωγής M με ελεγχόμενες πεταλούδες, προβολείς Laser BMW, BMW Head-Up Display με στοιχεία οθόνης, ειδικά για μοντέλα Μ, και μία πλήρως δερμάτινη ταπετσαρία από Merino/Alcantara.

Παράλληλα, η BMW ξεκίνησε τις εορταστικές εκδηλώσει για την επέτειο των 50 ετών από την ίδρυση της BMW M. Η BMW M παρουσίασε στο Amelia Island Concours d’Elegance πρωτοποριακά μοντέλα από το παρελθόν της μέσα από μία αναδρομή στο παρελθόν με 50 εκθέματα που έγιναν ορόσημα στην 50χρονη ιστορία της. Μεταξύ αυτών ήταν και ο προάγγελος της σημερινής BMW M8. Ένα σπορ πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων με V12 κινητήρα που εξελίχθηκε από την BMW M στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

BMW

Ο Φρανσίσκους Βαν Μιλ, CEO τρης BMW M, σχολίασε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων BMW M στον κόσμο και πάντα μας χαροποιεί το πάθος και η αφοσίωση που πολλοί ενθουσιώδεις οδηγοί έχουν επενδύσει στα αυτοκίνητά τους, παλιά και καινούργια. Νιώθουμε προνομιούχοι που μπορούμε να γιορτάζουμε την επέτειό μας σε αυτό το θαυμάσιο μέρος, έχοντας γύρω μας ξεχωριστούς ανθρώπους και εξαιρετικά αυτοκίνητα».

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!