Η Jeep δημιούργησε το δικό της υβριδικό σύστημα

Η Jeep δημιούργησε το δικό της υβριδικό σύστημα

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η Jeep δημιούργησε το δικό της υβριδικό σύστημα
Η αμερικανική φίρμα παρουσίασε το νέο e-Hybrid σύστημα που θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε δύο μοντέλα της γκάμας της.

Η Jeep με κάθε επισημότητα διαθέτει πλέον το δικό της υβδιδικό σύστημα. Η αμερικανική φίρμα λανσάρει το e-Hybrid με τεχνολογία 48V, που δίνει τη δυνατότητα και για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση στα μοντέλα της. Μάλιστα, για το υβριδικό σύστημα αυτό, εξέλιξε ένα νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το σύστημα της Jeep, η οποία είναι μέλος του Ομίλου Stellantis, περιλαμβάνει έναν νέο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Miller και αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm ροπής. Συνεργάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο ενσωματώνει και έναν ηλεκτροκινητήρα 48V, απόδοσης 15 kW.

Jeep

Τα πρώτα μοντέλα της Jeep που θα εφοδιαστούν με το νέο e-Hybrid είναι τα Compass και Renegade και οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των μοντέλων αυτών θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο. Το νέο υβριδικό σύστημα δίνει στα Compass και Renegade τις εξής δυνατότητες:

  • Αθόρυβης εκκίνησης (Silent Start) χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα.
  • Κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης (e-Queuing)
  • Κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες αμιγώς ηλεκτρικά απλά αφήνοντας το φρένο (e-Creeping)
  • Ολοκλήρωση ελιγμών στάθμευσης χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα (e-Parking)

Μαζί με τις παραπάνω λειτουργίες σε αμιγώς ηλεκτρικό επίπεδο, το e-Hybrid προσφέρει ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση και ενίσχυση της απόδοσης του θερμικού κινητήρα μέσω του e-Boosting. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζει πάντα στο βέλτιστο επίπεδο αποδοτικότητας του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!