Renault: Ετοιμάζει αυτοκίνητο με καύσιμο το υδρογόνο

Renault: Ετοιμάζει αυτοκίνητο με καύσιμο το υδρογόνο

Κώστας Μπιτσικώκος
Renault: Ετοιμάζει αυτοκίνητο με καύσιμο το υδρογόνο
Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Renault Group, το εικονιζόμενο πρωτότυπο θα περάσει στην παραγωγή.

Μία έκπληξη επιφύλασσε ο επικεφαλής του Renault Group κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2021. Ο Λούκα ντε Μέο παρουσίασε μία teaser φωτογραφία ενός πρωτότυπου μοντέλου, το οποίο δεν εκπέμπει ρύπους και φέρει σε μεγάλο βαθμό ανακυκλώσιμα υλικά.

Το concept car που θα αποκαλυφθεί πλήρως τον Μάιο, «προαναγγέλλει την άφιξη ενός μελλοντικού αυτοκινήτου, διότι όταν στη Renault δημιουργούμε πρωτότυπα μοντέλα στη συνέχεια τα μεταμορφώνουμε σε πραγματικά αυτοκίνητα», σύμφωνα με τον ντε Μέο. Οι λίγες πληροφορίες που δόθηκαν σχετικά με το πρωτότυπο μοντέλο αφορούν την παρουσία κινητήρα, ο οποίος θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο, αλλά και τεχνολογιών για την ασφάλεια οδηγού και επιβατών, όπως σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Οπτικά, ξεχωρίζουν τα λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, το νέο λογότυπο της Renault στη μάσκα αλλά και οι κάμερες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέπτες. Το αμάξωμα που σχεδιάστηκε υπό την εποπτεία του Ζιλ Βιδάλ, δεν αποκλείεται να είναι ένα SUV, κατηγορία στην οποία η γαλλική μάρκα στηρίζει την εμπορική της ανάπτυξη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!