Το Hyundai Ioniq 5 κατακτά κι άλλο βραβείο

Το Hyundai Ioniq 5 κατακτά κι άλλο βραβείο

 Το Hyundai Ioniq 5 κατακτά κι άλλο βραβείο
Το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 πρόσθεσε ακόμα μία σημαντική διάκριση στη σύντομη ιστορία του.

Η Hyundai μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και έχει κάνει με το καλημέρα αισθητή την παρουσία της. Πρόσφατα αποκάλυψε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, το Ioniq 5 που έχει κατακτήσει αρκετές διακρίσεις στη σύντομη ιστορία του. Η τελευταία του επιτυχία ήταν η κατάκτηση του τίτλου για το θεσμό «Best Cars of the Year» 2021/2022.

Το κορεατικό μοντέλο διακρίθηκε για την ποιότητα, την καινοτομία, τον σχεδιασμό και τις τεχνολογίες αιχμής που διαθέτει, από μια κριτική επιτροπή από παγκόσμιους ηγέτες της βιομηχανίας από όλο το φάσμα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το Ioniq 5 κατέλαβε την πρώτη θέση στην πρώτη ψηφοφορία των βραβείων «Καλύτερα Αυτοκίνητα της Χρονιάς» 2021/2022 απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό. To επίτευγμα αυτό το κατάφερε απέναντι σε μοντέλα όπως τα Audi e-tron, Ford Mustang Mach-e και Porsche Taycan.

Hyundai Ioniq 5

Ο επικεφαλής του EV Business Division του Hyundai Motor Group, Χιουνγκ Σου Κιμ, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που το πρώτο μας αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας τιμήθηκε ως το Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Η επιτυχία αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι το Hyundai Ioniq 5 αποτελεί ένα παγκόσμιας κλάσης ηλεκτρικό όχημα αλλά και ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο με τη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση. Ο κόσμος μπορεί να περιμένει περισσότερα υπέροχα μοντέλα EV το επόμενο έτος».

To Hyundai Ioniq 5 αναμένεται στη χώρα μας την προσεχή άνοιξη και είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της κορεατικής φίρμας. Διαθέτει ρετρό σχεδιασμό και έχει βασιστεί στην πλατφόρμα E-GMP της εταιρείας.

Ως ο «παγκόσμιος πρωταθλητής», το Hyundai Ioniq 5 έχει προγραμματιστεί να βρίσκεται στο περίπτερο των «Best Cars of the Year» στο Βρετανικό Σαλόνι Αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 21 Αυγούστου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Φάρνμπορο. Αυτό θα σηματοδοτήσει επίσης την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, αξιολόγησης, test drive και ψηφοφορίας για τα βραβεία των Καλύτερων Αυτοκινήτων της Χρονιάς 2022/23.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!