Η Lamborghini Countach LPI 800-4 βγαίνει στο δρόμο (vid)

Η Lamborghini Countach LPI 800-4 βγαίνει στο δρόμο (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Lamborghini Countach LPI 800-4 βγαίνει στο δρόμο (vid)
Το ιστορικό μοντέλο της ιταλικής φίρμας για πρώτη φορά πάτησε τους τροχούς του στην ασφαλτο.

Η πρώτη φορά που είδαμε ολοκληρωμένη την αναβίωση της Lamborghini Countach ήταν το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αυτήν τη φορά το θρυλικό μοντέλο, η ιστορική LPI 800-4, βγαίνει στο δρόμο, παρέα με δύο επίσης πολύ ξεχωριστά μοντέλα, την Countach LP400 και την ειδική έκδοση των 25 χρόνων της Countach.

lamborghini countach

Η καινούρια έκδοση του μοντέλου που καθιέρωσε την Lamborghini στο θυμικό των ανθρώπων του αυτοκινήτου είναι εξοπλισμένο με έναν V12 κινητήρα 6.5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 780 ίππους και συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 48V που του χαρίζει ακόμα 34 ίππους κάτι που σημαίνει ότι η συνολική ισχύς είναι 814 ίππους. Οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα δεν είναι οι κλασικές Λιθίου που έχουμε συνηθίσει, αλλά είναι συστοιχία πυκνωτών που έχουν την τριπλάσια ισχύ σε σχέση με τις μπαταρίες με ίδιο βάρος.

lamborghini countach

Η νέα Countach LPI 800-4 όπως είναι λογικό θα βγει σε περιορισμένο αριθμό μοντέλων. Τα 112 Countach είναι ήδη προπουλημένα, πριν ακόμα γίνει η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου. Ο αριθμός 112 είναι αφιερωμένος στο θρυλικό LP112, το όνομα του σχεδίου πάνω στο οποίο στηρίχτηκε τελικά η πρώτη Countach.

lamborghini countach

Οι παραδόσεις στις απίθανες Lamborghini Countach LPI 800-4 θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022 και οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα πάρουν μια γεύση της ιστορίας της αυτοκίνησης με πολλά στοιχεία του μέλλοντος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!