Η μαγεία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (pics)

Νίκος Γιαννούλας
Η μαγεία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (pics)
Το στοιχείο που έχει κάνει το Ράλλυ Ακρόπολις παγκόσμια γνωστό και εξαιρετικά αγαπημένο, είναι οι σκληρές ειδικές του διαδρομές που ελίσσονται μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό σκηνικό.

Τα ράλι, και πολύ περισσότερο το Ακρόπολις, έχουν μια ποικιλομορφία που τα καθιστά ιδιαίτερα απρόβλεπτα.


Εδώ, αντίθετα με τους αγώνες στην άσφαλτο ή σε πίστα, καμία διαδρομή δεν είναι ίδια, ακόμα και μερικά λεπτά αργότερα.
Στους δημόσιους και δασικούς ή αγροτικούς κατά βάση χωματόδρομους, μια μικρή μεταβολή του καιρού, το πέρασμα των προηγούμενων αυτοκινήτων ή απλώς τα τερτίπια της ίδιας της φύσης -όπως μια πέτρα που κατρακύλησε στη διαδρομή- μπορεί να μεταβάλλουν δραματικά τις συνθήκες.


Αυτή η ανατρεπτική φύση του αθλήματος σε συνδυασμό με το επιβλητικό τοπίο, καθιστούν το Ράλι Ακρόπολις του παρελθόντος αλλά και το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του σήμερα, μαγευτικό.


Ειδικότερα για το φετινό αγώνα, αξίζει να αναφέρουμε τις πολύ προσεκτικά επιλεγμένες και χαραγμένες ειδικές διαδρομές, που προσφέρουν εύκολη πρόσβαση, κορυφαίο θέαμα αλλά κι σασπένς με τη εσυνεχή εναλλαγή των συνθηκών που επικρατούν σε αυτές.
Ταυτόχρονα, αποτελούν τον ιδανικό σύνδετικό κρίκο της ιστορίας του αγώνα με το μέλλον του.

Απολαύστε το μοναδικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μέσα από τις εικόνες στη συνέχεια.

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

ΕΚΟ Ράλι ΑκρόπολιςΕΚΟ Ράλι ΑκρόπολιςΕΚΟ Ράλι ΑκρόπολιςΕΚΟ Ράλι ΑκρόπολιςΕΚΟ Ράλι ΑκρόπολιςΕΚΟ Ράλι ΑκρόπολιςΕΚΟ Ράλι ΑκρόπολιςΕΚΟ Ράλι ΑκρόπολιςΕΚΟ Ράλι ΑκρόπολιςΕΚΟ Ράλι ΑκρόπολιςO μέχρι και την έναρξη της τρίτης ημέρας επικεφαλής του αγώνα Κάλε Ροβάνπερα, με Toyota Yaris WRC. Μόλις 20 ετών -ο Ροβάνπερα, όχι το Yaris.

Imagge Credit: acropolisrally.gr/

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!