Παραγουάη-Βολιβία 2-2: Σκόνταψαν από τους τελευταίους οι Παραγουανοί (vid)

Gazzetta team
Σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχασε η Παραγουάη παραχωρώντας ισοπαλία (2-2) στην τελευταία του ομίλου της Λατινικής Αμερικής, Βολιβία.

Έχοντας ήδη 5 βαθμούς στον όμιλο της Λατινικής Αμερικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Παραγουάη υποδεχόταν την τελευταία και χωρίς βαθμό Βολιβία περιμένοντας την άνετη νίκη για να φτάσει τους 8 και να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στην 4η θέση. Λογάριαζε όμως χωρίς του μαχητικούς Βολιβιανούς που όχι μόνο δυσκόλεψαν τους γηπεδούχους, αλλά κατάφεραν να προηγηθούν με 2-1 για να ισοφαρίσουν στο τέλος οι Παραγουανοί.

Με το 2-2 η Παραγουάη έφτασε τους 6 βαθμούς παραμένοντας μεν στην 4η θέση αλλά ισόβαθμη με την Ουρουγουάη, ενώ η Βολιβία έμεινε στην τελευταία παίρνοντας όμως τον πρώτο της βαθμό. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Ρομέρο στο 19΄, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν την ανατροπή ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Μάρτινς στο 41' και κάνοντας το 1-2 με τον Κεσπέδες στο 45'. Ο Ρομέρο στο 72' ισοφάρισε αλλά οι γηπεδούχοι στα λεπτά που έμειναν δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη.