Ο κορονοΐός φέρνει αναβολή των νέων κανονισμών σε πέναλτι, χέρι

Gazzetta team
Οι διαιτητικές αλλαγές που θα ίσχυαν από 1 Ιουνίου, οδεύουν προς αναστολή, καθώς θεωρείται σωστό να ολοκληρωθεί η ταλαιπωρημένη σεζόν με όσο ήδη γνωρίζουν παίκτες και διαιτητές.

Η Διεθνής Επιτροπή (IFAB) είχε λάβει την απόφαση για ορισμένες αλλαγές σε διαιτητικό επίπεδο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι σημαντικότερες είχαν να κάνουν με το πέναλτι και το χέρι. Αυτές οι αλλαγές θα έμπαιναν στην ποδοσφαιρική ζωή μας από την 1η Ιουνίου 2020. Ωστόσο, με την αρνητική εξέλιξη που επέφερε ο κορονοϊός, τη διακοπή των πρωταθλημάτων και τη γενικότερη αβεβαιότητα, αυτές οι αλλαγές οδεύουν προς αναβολή.

Οι Λίγκες που αποφάσισαν για τον Ιούνιο την επιστροφή στην ενεργό δράση, αναμένεται να το κάνουν με τους μέχρι τώρα γνωστούς κανόνες. Τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η περιπετειώδης σεζόν, που τόσο έχει επηρεαστεί από την πανδημία του Covid-19, θεωρείται ότι το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί με τους γνωστούς κανόνες και οι αλλαγές να επιβληθούν σε άλλη στιγμή, ώστε να μην δημιουργηθούν μπερδέματα σε μία ούτως ή άλλως τόσο μπερδεμένη σεζόν.