Δείτε LIVE, αποκλειστικά στο gazzetta, τον παγκόσμιο τελικό του Neymar Jr’s Five!

Gazzetta team
Μπορεί το Μουντιάλ να ολοκληρώθηκε ωστόσο η ποδοσφαιρική δράση συνεχίζεται με την ελληνική συμμετοχή στον Παγκόσμιο Τελικό του Neymar Jr’s Five!

Λίγες μέρες μετά το άδοξο τέλος της Βραζιλίας στο Μουντιάλ, ο Neymar Jr επιστρέφει στα γήπεδα, αυτή τη φορά στην πατρίδα του, τη Praia Grande, και συγκεκριμένα στο ίδρυμα που εμπνεύστηκε, το Instituto Projeto Neymar Jr, εκεί όπου κορυφώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το παγκόσμιο τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, που φέρει την υπογραφή του. 62 ομάδες από ισάριθμες χώρες, ανάμεσα τους και οι δικοί μας Θενπούδες, κατάφεραν να φτάσουν στον Παγκόσμιο Τελικό του Neymar's Jr Five, ο οποίος μπορείτε να τον δείτε ζωντανά από το Red Bull Tv.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φετινή σεζόν του πρωτότυπου αυτού ποδοσφαιρικό τουρνουά 5Χ5:

  • Περισσότεροι από 125.000 παίκτες παγκοσμίως δήλωσαν συμμετοχή στα προκριματικά του φετινού τουρνουά, με τους αγώνες να διεξάγονται σε 62 χώρες, σε έξι ηπείρους.

  • Στην Ελλάδα 660 συμμετοχές από 120 ομάδες πάλεψαν σε 5 προκριματικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τον Εθνικό Τελικό να αναδεικνύει νικητές τους Θενπούδες από τα Ιλίσια

  • Οι Θενπούδες θα εκπροσωπήσουν για δεύτερη φορά την χώρα μας, καθώς το 2016 είχαν καταφέρει να πλασαριστούν στην καλύτερη οχτάδα του Παγκόσμιου Τελικού

  • Πρόκειται για πρωτότυπα ποδοσφαιρικά ματς χωρίς τερματοφύλακα και κάθε φορά που μία ομάδα βάζει γκολ, η αντίπαλη να χάνει ένα παίκτη, μέχρι είτε να αποκλειστούν όλοι οι παίκτες, ή να περάσουν 10 λεπτά παιχνιδιού.

  • Το Neymar Jr’s Five απευθύνεται σε ομάδες από 2 έως και 7 ατόμων ηλικίας 16 έως και 25, αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής δύο μεγαλύτερων των 25 ετών παιχτών σε κάθε ομάδα.

  • Το 2016, η ομάδα από τη Βραζιλία ανακηρύχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια του τουρνουά, ενώ η ομάδα της Ρουμανίας κέρδισε το 2017 και επισκέφθηκε τον Neymar Jr στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο Neymar Jr. είχε προσκαλέσει διάσημους φίλους του ποδοσφαιριστές, όπως ο Gabriel Jesus για να παίξουν μαζί του ενάντια στους παγκόσμιους πρωταθλητές του τουρνουά.

Λίγο πριν ξαναφορέσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ο Βραζιλιάνος άσος δήλωσε: «Αυτό που πραγματικά με ενθουσιάζει είναι ότι αυτή τη χρονιά η συμμετοχή είναι ακόμα μεγαλύτερη και η προέλευση των παιχτών από ακόμα περισσότερες χώρες, καθώς ολοένα και περισσότεροι νέοι θέλουν να συμμετέχουν στο τουρνουά. Χαίρομαι πολύ που είμαι μέρος αυτής της διοργάνωσης και είμαι ενθουσιασμένος που μεταδίδω τη χαρά του ποδοσφαίρου και την πολιτιστική κουλτούρα στα παιδιά εδώ στο Instituto Neymar Jr!»

Λίγα λόγια για το “Instituto Projeto Neymar Jr:
Το μη κερδοσκοπικό Instituto Projeto Neymar Jr άνοιξε τις πόρτες του το 2014 στα πλαίσια του προγράμματος “FutbolNet” στη Βραζιλία, από τον αστέρα του ποδοσφαίρου και την οικογένειά του. Στόχος του Ινστιτούτου, έκτασης 8.400 τ.μ., είναι να προσφέρει εξωσχολικές εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες σε παιδιά ηλικίας 7- 14 ετών (2.470 παιδιά μέχρι σήμερα) και στις οικογένειες τους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, με σκοπό την προώθηση της κοινωνικής ένταξης.

Οι χώρες που συμμετέχουν φέτος:
Αλβανία, Αλγερία, Αγκόλα, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Κύπρος, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Δανία, Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Γεωργία, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ινδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κένυα, Κουβέιτ, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Μαλδίβες, Μαρόκο, Μαυρίκιος, Μολδαβία, Μεξικό, Ναμίμπια, Β. Ιρλανδία, Πακιστάν, Παναμάς, Περού, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία, Κατάρ, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Ν.Αφρική, Σιγκαπούρη, Ν.Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τυνησία, Τουρκία, Η.Α.Ε, Ουκρανία, Αγγλία, Η.Π.Α.