Φιράτ: «Ο Πέλκας δεν βρίσκεται στο επίπεδο του Μπακασέτα, αξίζει τα 3 εκατ. ευρώ»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ο Τούρκος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Μολδαβίας, Ενγκίν Φιράτ μίλησε στον τουρκικό Τύπο για την μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα στην Τραμπζονσπόρ ενώ αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Πέλκα.

Ο Τάσος Μπακασέτας έπειτα από 1,5 χρόνο στην Αλάνιασπορ όπου έκανε την διαφορά με τις εμφανίσεις του μεταπήδησε στην Τραμπζονσπόρ έναντι 3 εκατ. ευρώ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Μολδαβίας, Ενγκίν Φιράτ, ο οποίος αντιμετώπισε την εθνική μας ομάδα στο Nations League εκθείασε τον διεθνή μεσοεπιθετικό.

«Νομίζω πως η Τραμπζονσπόρ έκανε μια πολύ καλή κίνηση με την απόκτηση του Μπακασέτα. Ο Μπακασέτας σύντομα θα γίνει ο αγαπημένος παίκτης των οπαδών της Τραμπζονσπόρ.

Όλοι γνωρίζουν τις ικανότητες του με την μπάλα στα πόδια, αλλά είναι την ίδια στιγμή και παίκτης-ηγέτης.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που πάντα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, δίνει κίνητρο στους συμπαίκτες του και παραμένει συγκεντρωμένος στην επιτυχία της ομάδας του.

Νομίζω πως τα 3 εκατ. ευρώ είναι ένα λογικό ποσό γι' αυτόν. Η Τραμπζονσπόρ έχει μια καλή ευκαιρία να τον πουλήσει στο μέλλον».

Ο 50χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Πέλκα της Φενέρμπαχτσε, σημειώνοντας πως στην παρούσα φάση υστερεί έναντι του Μπακασέτα.

«Ο Πέλκας είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, αλλά δεν βρίσκεται στο επίπεδο του Μπακασέτα αυτή τη στιγμή.

Ο Πέλκας παίζει πίσω από τον στράικερ, αλλά στην Εθνική Ελλάδας σε αυτή τη θέση αγωνίζεται ο Μπακασέτας, ενώ όταν δεν συμβαίνει αυτό υπάρχουν άλλοι κορυφαίοι παίκτες όπως ο Μάνταλος και ο Φορτούνης.

Αυτός είναι ο λόγος που παίζει στα άκρα και είναι λιγότερο αποτελεσματικός στην Εθνική Ελλάδας».