Ξάνθη - Παναχαϊκή 4-0 (vid)

Gazzetta team
Η Παναχαϊκή έψαχνε πάση θυσία νίκη για να μπει στην εξάδα, αλλά η Ξάνθη δε χαρίστηκε και με εμφατική τεσσάρα (4-0) την έστειλε στα play-out και ξεκινά με τη σειρά της τα play-offs από τη 2η θέση.

Οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της. Κι αυτό διότι η υπόθεση «play-offs» δεν περνούσε πια από τα πόδια της, με τον Διαγόρα να έχει τον πρώτο λόγο. Και παρά το ότι τα νέα από την Άρτα και το ματς κόντρα στον Καραϊσκάκη ήταν ευχάριστα, η Παναχαϊκή βρήκε μπροστά της μια αγριεμένη Ξάνθη, η οποία δεν έδειξε οίκτο και μοιραία την άφησε εκτός συναγωνισμού για την πρώτη εξάδα.

Οι Ακρίτες ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια με εμφατική τεσσάρα (4-0), έμειναν αήττητοι για 11ο διαδοχικό παιχνίδι και μπαίνουν στη μάχη των play-offs εξαιρετικά φορμαρισμένοι.

Ο Καπνίδης άνοιξε το σκορ από το 20ο λεπτό και έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 36’, όταν στη διεκδίκηση με τον Πλιάτσικα η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Κολοβούρη. Οι Αχαιοί, έτσι, έμειναν «ζωντανοί» αλλά μόνο προσωρινά. Με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ανδρέας Τάτος επιχείρησε δυνατό και χαμηλό σουτ από το όριο της από το όριο της περιοχής και βρήκε δίχτυα, ανοίγοντας ολοκληρωτικά τον δρόμο για την επικράτηση.

Τελικά, ο Καπνίδης πέτυχε το 2ο γκολ του στο 57’, για να ακολουθήσει η «χαριστική βολή» από τον Μικελτάτζε, η οποία σφράγισε το 4-0.

Στους 41 βαθμούς οι Ακρίτες, ισόβαθμοι με τον Λεβαδειακό και στο -8 από τον Ιωνικό,. Αντίθετα η Παναχαϊκή έμεινε στους 29 και θα παίξει εκ του ασφαλούς στα play-out, αφού απέχει 13 βαθμούς από την προτελευταία θέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


Ξάνθη (Τεννές): Ιτζό, Τ. Παπάζογλου (78′ Παντελιάδης), Μικελτάντζε, Τάτος (61′ Θυμιάνης), Πέτροβιτς, Βόλτερς, Τσαμούρης (61′ Τζούρμαν), Σιατραβάνης, Δημούτσος (71′ Τεσίγια), Μπιλάντε, Κάπνιδης (71′ Θ. Παπάζογλου).

Παναχαϊκή (Καραπίτσος): Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης (71′ Τσερούτι), Πατάπης, Πάνος, Πλιάτσικας, Μπρους (60′ Μπάτροβιτς), Μουστακόπουλος (30′ λ.τ Αργυρόπουλος), Γιούσης, Αραβίδης, Κουσκουνάς (60′ Σταματόπουλος), Μασούρας (71′ Κόκκας).