Ο Εντάο για Ολυμπιακό (vid)

Δημήτρης Σαμόλης
Ο Αλασάν Εντάο έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr βρήκε τον τεχνικό διευθυντή της Φατίχ, Μουράτ Ακίν.

bwin - Ώρα τελικού με μοναδική προσφορά* στο Champions League! |21+ *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Ο εξτρέμ της Φατίχ Καραγκιουμούρκ, Αλασάν Ενταό, απασχολεί τον Ολυμπιακό. Γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου 1996 στο Ντακάρ της Σενεγάλης, έχει πραγματοποιήσει εφέτος εξαιρετική σεζόν με 40 συμμετοχές, έντεκα γκολ και εννέα ασίστ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022 και είναι λογικό το κλαμπ της Τουρκίας να επιδιώκει την πώλησή του, καθώς άλλωστε πρόθεση του ποδοσφαιριστή είναι να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο και να αποχωρήσει.

Το gazzetta.gr μίλησε με τον αθλητικό διευθυντή της Φατίχ Καραγκιουμούρκ, Μουράτ Ακίν, ο οποίος παρότι δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει κρούση από τον Ολυμπιακό, επεσήμανε ότι ως φήμη γνωρίζει πως ενδιαφέρονται οι «ερυθρόλευκοι». Ο Τούρκος παράγοντας υποστήριξε:

«Δεν έχω δεχτεί τηλεφώνημα από τον Ολυμπιακό και φυσικά δεν έχω πρόταση από την ελληνική ομάδα. Μπορώ όμως να σου πω ότι αυτή τη στιγμή διαπραγματεύομαι με γαλλική ομάδα, η οποία μας έχει κάνει δεύτερη πρόταση. Επίσης, υπάρχει πρόταση και από ομάδα της Ισπανίας».

Σε ερώτηση για το ποσό που ζητά η Φατίχ Καραγκιουμούρκ για να δώσει το «OK» για την πώληση του Σενεγαλέζου, το όνομα του οποίου έφερε στο προσκήνιο ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», απάντησε: «Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό. Η πρώτη πρόταση που είχα απορρίψει πριν από μερικούς μήνες έφτανε συνολικά τα 4 εκατ. ευρώ».

O Ενταό έχει ύψος 1,76, έχει κληθεί τρεις φορές στην εθνική Σενεγάλης και στη Φατίχ πήγε τον Ιανουάριο του 2020, προερχόμενος από την Dakar Sacré Coeur της χώρας του.