Αυτό που κάνει ο Ανδρούτσος είναι μαγκιά, αλλά έχει ακόμη…

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τον ίσως πιο ενδιαφέροντα παίκτη του Ολυμπιακού στο τελευταίο τρίμηνο της σεζόν!
Τα bwin Challenges* χαρίζουν μια 4K τηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Κατά την γνώμη μου είναι ίσως ο πιο ενδιαφέρων παίκτης του Ολυμπιακού το τελευταίο τρίμηνο, τετράμηνο: ο λόγος για τον Ανδρούτσο!

Κάτι που τον είχαμε ξεχάσει (κάποιοι και ξεγράψει;) ουσιαστικά δύο χρόνια, κάτι που άλλαξε θέση, κάτι η φρεσκάδα που έδωσε στην αρκετά κουρασμένη ενδεκάδα του Μαρτίνς, έγινε στα δικά μου μάτια ένας από τους πιο ενδιαφέροντες «ερυθρόλευκους» σε αυτό το δεύτερο κομμάτι και ειδικά προς το τέλος της σεζόν.

Νομίζω δε ότι η εκτίμηση μου δικαιώθηκε και στο παιχνίδι της Κυριακής, με τον Αστέρα: ο Ανδρούτσος ήταν το πιο ζωντανό στοιχείο του Ολυμπιακού, αν βάλουμε στο ζύγι και το ανασταλτικό και το επιθετικό κομμάτι. Γιατί π.χ. κι ο Σουρλής έβγαλε μπόλικη ενέργεια στον κεντρικό άξονα, αλλά επιθετικά δεν βοήθησε, δεν πάτησε περιοχή, δεν έβγαλε μία πάσα για φάση, όσο κι αν πραγματικά του αξίζει το ανεπίσημο βραβείο της μακράν καλύτερης ενέργειας του παιχνιδιού, με εκείνη την προσωπική του προσπάθεια στην οποία πέρασε τρεις-τέσσερις παίκτες του Αστέρα, αλλά στο τέλος ατύχησε να δει τους Μπρούμα-Βρουσάι να αδυνατούν να συνεννοηθούν, καταστρέφοντας έτσι την εκπληκτική ενέργεια του συμπαίκτη τους.

Παρεμπιπτόντως, ο Σουρλής μετά το Χαριλάου ήταν καλός και στην Τρίπολη, σε δεύτερο σερί παιχνίδι βασικός στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού: πολύ μαχητικός, έσωσε μπάλες με δυναμικές ενέργειες, πέρασε και κάποιες καλές πάσες από το κέντρο, πίεσε στα μαρκαρίσματα του. Απλά, θα πρέπει να ψάξει πλέον και το επόμενο βήμα: να γίνει πιο απειλητικός ο ίδιος, είτε για να τελειώσει μία φάση, είτε για να δημιουργήσει.

Τέλος πάντων, επιστροφή στον Ανδρούτσο: με απογοήτευσε προχθές ο βαθμός συγκέντρωσης του. Ήταν πολύ χαμηλός και δη για παίκτη που ψάχνει αυτό το διάστημα να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα. Αξίζει πολλά μπράβο που έχει τις αντοχές αλλά και το τσαγανό να βγαίνει τόσο μπροστά και να κυνηγάει το γκολ-αλλά με αυτό που έχασε, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και δη από την έξω πλευρά, έκανε «πατάτα». Ελάχιστη συγκέντρωση να έχεις, πας όπως πρέπει πάνω στην μπάλα και σκοράρεις. Όπως δεν είδα συγκέντρωση στον Ανδρούτσο και σε άλλες φάσεις: μία στο β΄ ημίχρονο, που τον βγάζει ωραία από δεξιά ο Βαλμπουενά και πάει και κοντρολάρει με το χέρι, κάνοντας επιθετικό φάουλ. Μία άλλη στο β΄ που χάνει το κοντρόλ και κάνει φάουλ παίρνοντας και κίτρινη, παίζοντας έτσι με κάρτα από το 50ο λεπτό. Κι ακόμη και μία στο τέλος του α΄ ημιχρόνου, όταν δεν πάει αποφασιστικά πάνω στη φάση και χρειάζεται παρέμβαση του Παπασταθόπουλου για να κοπεί ο Αλί Μπαμπά.

Δεν ήταν καλός ο Ανδρούτσος; Θα ήμουν άδικος να μην δεχθώ ότι έκανε πολύ περισσότερα καλά πράγματα στο παιχνίδι. Και μου αρέσει που αρχίζει σιγά σιγά και βρίσκει καλές τοποθετήσεις αμυντικά-είχε καμιά δεκαριά θετικές επεμβάσεις. Μπροστά, πέρασε τρεις-τέσσερις σέντρες, οι πιο πολλές αρκετά επικίνδυνες, είχε αρκετές καλές προωθήσεις, πήρε φάουλ σε καλή θέση και στο 87’ από δική του μπαλιά και «σπάσιμο» του Ελ Αραμπί, βρήκε ο Μασούρας την ευκαιρία να σουτάρει από αρκετά καλή θέση.

Κι έβγαλε πάλι τσαγανό στο παιχνίδι του ο Ανδρούτσος-χαίρεσαι να τον βλέπεις να κάνει τάκλιν για να κόβει, αλλά και για να πασάρει! Από εκεί και πέρα, το να χάσει μία φορά την μπάλα, όπως κι έγινε η, να κάνει μία κακή πάσα, που κι αυτό έγινε, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά τα λάθη που μνημόνευσα παραπάνω σε τρεις κρίσιμες φάσεις, νομίζω ότι ήταν θέμα καθαρά έλλειψης συγκέντρωσης και σε ένα παιδί που μάχεται να βρει θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, από εκεί που κανείς δεν τον υπολόγιζε, αυτό δεν είναι καλό.

Καταλαβαίνω ότι γενικά η ομάδα δεν είχε συγκέντρωση την Κυριακή. Εδώ έβλεπες τον Παπασταθόπουλο, συνήθως πιο σοβαρό παίκτη του Ολυμπιακού σε κάθε ματς, αυτή τη φορά να κάνει λάθος πάσες η, να ρισκάρει λάθος στις πάσες του-κι αναρωτιόσουν τι συμβαίνει. Αλλά ο κάθε παίκτης πρέπει να κοιτάζει τη δική του καμπούρα και να αποφεύγει όσο μπορεί τα λάθη του κι όχι να αφήνει την επιπολαιότητα που ένα απόγευμα μπορεί να διακρίνει την ομάδα να τον παρασύρει. Εκεί είναι η μαγκιά.

Όπως είναι μαγκιά του Ανδρούτσου που τον βλέπουμε να χώνεται στις φάσεις για γκολ, κάτι που δεν το κάνουν οι άλλοι ακραίοι μπακ της ομάδας. Μόνο που θα έχει άλλη αξία, όταν ο 24χρονος άσος τις τελειώνει και καλύτερα. Γιατί δεν είναι μόνο το γκολ που έχασε στην Τρίπολη-πολύ μεγάλη ευκαιρία είχε χάσει και στη Λεωφόρο, με τον ΠΑΟ. Και δεν θυμάμαι σε ποιο ματς είχε φάση να σκοράρει και με το κεφάλι από καλή θέση, αλλά αστόχησε.

Αυτή την ικανότητα του, πρέπει να την εκμεταλλευθεί ο Ανδρούτσος. Ήδη έχει βάλει δύο γκολάκια, ένα στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό κι ένα στο πρωτάθλημα με τη Λάρισα, αλλά θα μπορούσε σαφώς περισσότερα. Πέρυσι με τον Ατρόμητο, έστω από πιο προωθημένη θέση, πέτυχε τέσσερα γκολ. Στην εθνική Ελπίδων είχε βάλει έξι. Θέλω να πω το έχει. Πρέπει λοιπόν να το κάνει και στον Ολυμπιακό με μεγαλύτερη συχνότητα.

Γενικά, παρότι για να είμαι ειλικρινής εγώ θα τον έβλεπα περισσότερο σε θέση Καμαρά (όταν παίζει λίγο πίσω από τον φορ), ο Ανδρούτσος δείχνει αποφασισμένος να το παλέψει μέχρι…τελικής πτώσης για να αποσπάσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του στη θέση του δεξιού μπακ ενόψει και της νέας σεζόν. Και μακάρι να τα καταφέρει, για να αποδειχθεί για άλλη μία φορά ότι κάθε παίκτης του Ολυμπιακού έχει ταλέντο κι ότι δεν πρέπει ο σύλλογος κανένα να ξεγράφει.

Και να ενισχυθεί και το ελληνικό στοιχείο, κάτι το οποίο έχει τόσο ανάγκη το κλαμπ. Με τον Ανδρούτσο να είναι γηγενής κι έτσι να κερδίζει και μία θέση ο Ολυμπιακός στη λίστα της ΟΥΕΦΑ…

Άσχετο: Μία κουβέντα είναι να φύγει ο Μαρτίνς από τον Ολυμπιακό. Κατ΄ αρχάς δεν έχει καμία πρόταση που να την θεωρεί ενδιαφέρουσα-κι ούτε έχει εκφράσει επιθυμία να φύγει. Ο μάνατζερ του ψάχνεται, γιατί αυτή είναι η δουλειά του-κάθε χρόνο άλλωστε ψάχνεται...Κατά δεύτερον, ακόμη και εάν κι εφόσον, μην νομίζετε ότι είναι τίποτα…εύκολο να πληρώσει μία ομάδα 4 εκ. Ευρώ στον Ολυμπιακό για να σπάσει τη ρήτρα του Πέδρο. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι ο σύλλογος δεν θα ζητήσει τη ρήτρα. Δηλαδή, να χάσει τον επί τριετία προπονητή της, χωρίς να πάρει τα 4 εκ. Ευρώ; Δεν γίνεται. Αν τα βάλουμε λοιπόν όλα κάτω, καταλαβαίνουμε τι θα προκύψει κατά πάσα πιθανότητα. Αυτό που προέκυψε και πέρυσι και πρόπερσι. Να μείνει στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν...