Η βαθμολογία της Super League: ΑΕΚ και Αρης εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή τους έξοδο (vids)

Gazzetta team
Η Ενωση νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου και μαζί με τους Θεσσαλονικείς (όπως και τον ΠΑΟΚ) «κλείδωσαν» απόψε και μαθηματικά την είσοδό τους στην τετράδα και ένα «εισιτήριο» για το Conference League της επόμενης σεζόν. Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των play off
Η ΑΕΚ ήταν απόψε (9/5) η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της Λεωφόρου και το 1-0 επί του Παναθηναϊκού χάρη στο γκολ του Μάνταλου, της εξασφάλισε την έξοδό της στο Conference League της επόμενης περιόδου. Και αυτό γιατί βρέθηκε στο «+6» από το «τριφύλλι» με 2 αγώνες να απομένουν και υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία, κάτι που καθιστά αδύνατο στους «πράσινους» να την προσπεράσουν. Σε έναν αγώνα ακατάλληλο για καρδιακούς, όπου μεταξύ άλλων ο Μακέντα αστόχησε στις καθυστερήσεις σε πέναλτι που εκτέλεσε (δοκάρι).
Την ίδια στιγμή όμως το αποτέλεσμα του «Απόστολος Νικολαϊδης» σήμανε πως και ο Αρης «κλείδωσε» την έξοδό του στην Ευρώπη, αφού έχασε μεν από τον ΠΑΟΚ (2-0) στην Τούμπα, αλλά παράμεινε στο «+7» από τον Παναθηναϊκό. Την ίδια στιγμή η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είναι «αγκαλιά» με τη 2ή θέση, αφού βρίσκεται στο «+5» από τους συμπολίτες της και στο «+6» από την ΑΕΚ και έχει τις «μονές» μεταξύ τους ισοβαθμίες.
Μετά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή του, έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη, σε μία αναμέτρηση που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οπως πλέον και οι 2 τελευταίες των play off, καθώς βαθμολογικά έχουν όλα κριθεί.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΟΚ - Αρης 2-0
Αστέρας - Ολυμπιακός 0-0
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός 84
-------------------------
ΠΑΟΚ 64
Αρης 59
ΑΕΚ 58
---------------------------
Παναθηναϊκός 52
Αστέρας Τρ. 47
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 12/5
Αρης - Παναθηναϊκός (19.30)
Αστέρας - ΑΕΚ (19.30)
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (19.30)
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 16/5
ΑΕΚ - Αρης (19.30)
ΠΑΟΚ - Αστέρας (19.30)
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (19.30)