ΑΕΚ: Τα δεδομένα στην υπόθεση Μπάρκα

Γιώργος Τσακίρης
Δημοσιεύματα στη Σκωτία άνοιξαν θέμα επιστροφής του Βασίλη Μπάρκα στην ΑΕΚ. Ποια είναι η πραγματική βάση στην υπόθεση του Έλληνα διεθνή γκολκίπερ.

Στη Σκωτία ανέβασαν από χθες ψηλά το θέμα του Μπάρκα για την ΑΕΚ, υποστηρίζοντας ότι είναι πιθανή η επιστροφή του 27χρονου Έλληνα γκολκίπερ στην Ένωση το προσεχές καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού, ένα χρόνο μετά το σπουδαίο deal πώλησης του ποδοσφαιριστή.

Η ΑΕΚ, όπως είναι γνωστό, έχει μπει στην αναζήτηση ενός βασικού τερματοφύλακα που θα εμπνέει σιγουριά, μια θέση στην οποία η ενίσχυση είναι μέσα στις προτεραιότητες στον αγωνιστικό σχεδιασμό που «τρέχει». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ωστόσο, υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που βρίσκονται πιο ψηλά, ενώ και από την πλευρά της η ΑΕΚ φαίνεται να «χαμηλώνει» την υπόθεση Μπάρκα έπειτα από τα νέα σκωτσέζικα δημοσιεύματα.

Τη δεδομένη στιγμή άλλωστε δεν μπορεί να γίνει καμία ουσιαστική εκτίμηση για το μέλλον του Μπάρκα καθώς στη Σέλτικ δεν έχουν πάρει ακόμα καμία οριστική απόφαση για το τι θα κάνουν με τον Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα. Όλα θα εξαρτηθούν από τον νέο προπονητή του συλλόγου, ο οποίος θα κρίνει αν περιλαμβάνει στα πλάνα του τον Μπάρκα ενόψει της επόμενης σεζόν.

Το δεύτερο δεδομένο έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι πιθανό η Σέλτικ (αν αποφάσιζε τελικά να παραχωρήσει τον Μπάρκα) να είχε ως προτεραιότητα την αναζήτηση ομάδας σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό. Μην ξεχνάμε ότι δαπάνησε 5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του το περσινό καλοκαίρι...

Το τρίτο δεδομένο είναι η επιθυμία του ίδιου του Μπάρκα. Ο ποδοσφαιριστής περιμένει την επόμενη μέρα στον σύλλογο και αν θα βρίσκεται στα πλάνα της νέας τεχνικής ηγεσίας. Ωστόσο, αν η Σέλτικ έψαχνε τελικά να τον παραχωρήσει, δεν είναι σίγουρο ότι ο Έλληνας διεθνής γκολκίπερ θα είχε και από τη μεριά του ως προτεραιότητα την επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας κάνει ένα χρόνο πριν το άλμα στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στους «Κέλτες».

Στο ποδόσφαιρο φυσικά τα πάντα αλλάζουν και σε κάθε περίπτωση μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε στο μέλλον. Είναι κάτι που έχουμε δει άλλωστε σε πάρα πολλές μεταγραφικές υποθέσεις. Τη δεδομένη στιγμή πάντως το θέμα του Μπάρκα έχει τα δεδομένα που αναφέραμε και δεν αποτελεί μια εύκολη υπόθεση για την ΑΕΚ.