Άρης: Το πλάνο του Μάντζιου για Λεωφόρο και η ώρα του Ματέο Γκαρσία

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μάλλον δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή για να συστηθεί ξανά ο Ματέο Γκαρσία και να επιβεβαιώσει το ταλέντο του καθώς ο Άρης στη Λεωφόρο τον έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ…

Ο έντονος προβληματισμός που υπάρχει στον Άρη για τις αγωνιστικές επιδόσεις του Ματέο Γκαρσία είναι λογικός, αιτιολογείται εξάλλου μέσα από τον χαμηλό βαθμό ανταπόκρισης του Αργεντίνου στις προσδοκίες. Ο τελευταίος έχει ελαφρυντικά, τα περισσότερα εξ’ αυτών έχουν να κάνει με το γεγονός ότι δεν έκανε κανονική προετοιμασία αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του καλοκαιριού περίμενε καρτερικά να έρθει η στιγμή της αποχώρησής του από τον Ερυθρό Αστέρα, έχοντας αντιληφθεί ότι αυτό το κεφάλαιο είχε κλείσει προ πολλού.

Η μεταγραφή έκλεισε στα τέλη του Σεπτέμβρη, ο Αργεντίνος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο και παρά τον αρχικό ενθουσιασμό, η πορεία του ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Σε σημείο να χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα, προς αυτήν την κατεύθυνση συνετέλεσαν βέβαια κάποιοι τραυματισμοί. Η ουσία είναι ότι στη διάρκεια της χρονιάς, δεν κατάφερε να βρει αγωνιστικό ρυθμό και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για να εντοπίσει κανείς το τελευταίο «γεμάτο» παιχνίδι του θα πρέπει να ανατρέξει στα μέσα του περασμένο Φλεβάρη και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Ο τραυματισμός του Μπρούνο Γκάμα, η απουσία του Πορτογάλου από τον προσεχή αγώνα (18/4, 15:00) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και κυρίως η συσσωρευμένη κούραση που είναι ορατή πλέον στους ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν να καλύψουν το αγωνιστικό κενό του Ματέο Γκαρσία, μάλλον συνηγορούν στην άποψη ότι αυτή η περίοδος είναι η πλέον καταλληλότερη γι’ αυτόν ούτως ώστε να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι κάτι που περιμένει εδώ και μήνες ο Άκης Μάντζιος ο οποίος σκοπεύει να του δώσει φανέλα βασικού με την προσδοκία ότι θα κουβαλήσει και θα αντέξει το βάρος της ευθύνης.

Γενικώς, ο προπονητής του Άρη δεν έχει τη δυνατότητα των πολλών αλλαγών και δεν χρειάζεται να έχει παρακολουθήσει κανείς τις προπονήσεις του Άρη για να υποψιαστεί το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει στη Λεωφόρο. Στην πραγματικότητα, αμφιβολία υπάρχει μόνο για το αριστερό άκρο της άμυνας όπου ο Εμάνουελ Σάκιτς δείχνει να έχει προβάδισμα απέναντι στους Κριστιάν Γκάνεα, Νικόλα Ιωάννου. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν θα διατηρηθεί στη δεξιά πλευρά και οι Ροζ-Δεληζήσης στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα, δεν τίθεται αλλαγών καθώς θα παραμείνουν οι Σάσα, Τζέγκο. Ο Φακούντο Μπερτόγλιο θα έχει ελεύθερο ρόλο κι εκτός του Ματέο Γκαρσία στο ένα άκρο, στο άλλο θα αγωνιστεί ο Ντάνιελ Μαντσίνι ενώ ο Δημήτρης Μάνος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.