Παναθηναϊκός: Ακόμη ένας... τελικός Ευρώπης!

Νίκος Αθανασίου
Περιθώρια δεν υπάρχουν και ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη το μεσημέρι της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο. Χωρίς εκπλήξεις η αποστολή, όλα δείχνουν επιστροφή Μαουρίσιο στην ενδεκάδα. Βίντεο πριν την προπόνηση.

Ο href="https://www.gazzetta.gr/teams/panathinaikos"> Παναθηναϊκός έκανε... χαρακίρι στην Τρίπολη, πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία για πρώτη φορά φέτος να πατήσει σε θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και περιθώρια πλέον δεν υπάρχουν για νέες απώλειες βαθμών. Κάθε παιχνίδι είναι... τελικός για το Τριφύλλι στην προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει στις διοργανώσεις της UEFA μετά το 2017 και να μην γράψει αρνητική ιστορία!

Το μεσημέρι της Κυριακής(15:00, Novasports), οι πράσινοι φιλοξενούν τον href="https://www.gazzetta.gr/teams/paok" target="_blank">ΠΑΟΚ href="https://www.gazzetta.gr/teams/paok" target="_blank"> στην Λεωφόρο. Ο δικέφαλος του βορρά βρίσκεται στους 50 βαθμούς ενώ ο Παναθηναϊκός στους 46 και το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1580074/mpoloni-me-idio-pneyma-gia-na-nikisoyme-xana-ton-paok">που ζήτησε το ίδιο πνεύμα με το πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων, δεν βλέπει άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη. Όπως ακριβώς το έκανε και στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας(2-1) και παρέμεινε ζωντανό στην μάχη της τετράδας.

id="head-0">Βίντεο για δεύτερη φορά

Η προετοιμασία του Τριφυλλιού ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κορωπί. Για περίπου μία ώρα, το επιτελείο του Ρουμάνου τεχνικού ανέλυσε τον ΠΑΟΚ, στάθηκε στα δυνατά και τα αδύναμα του σημεία του αντιπάλου, όπως ακριβώς είχε κάνει και στην ανάλογη διαδικασία της Πέμπτης. Το βάρος αυτή την εβδομάδα έχει πέσει αρκετά στις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός, ώστε να νικήσει και πάλι τον δικέφαλο του βορρά href="https://www.gazzetta.gr/weekend-journal/article/1580190/panathinaikos-apolyto-afentiko-stin-leoforo-kontra-ston-paok-vids">και να συνεχίσει την παράδοση που έχει χτίσει στην Λεωφόρο την τελευταία εικοσαετία.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε προθέρμανση και παιχνίδι. Θεραπεία ακολούθησαν οι Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Αγιούμπ και ατομικό ο Βέλεθ.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Λάζλο Μπόλονι ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι: Διούδης, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Νιάς, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Νγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο, Καμπετσής.

height="694" width="486" layout="responsive" data-tweetid="1378374487322849284">

Φαβορί για ενδεκάδα ο Μαουρίσιο

Από κει και πέρα και όσον αφορά το αρχικό σχήμα: Το μοναδικό ανοιχτό μέτωπο ήταν η συμμετοχή του Μαουρίσιο και το αν ο Βραζιλιάνος θα ήταν σε θέση να ξεκινήσει μετά την αρθροσκόπηση και την επιστροφή στις προπονήσεις την Πέμπτη σε χρόνο ρεκόρ. Ο 33χρονος μέσος έβγαλε κανονικά και το σημερινό πρόγραμμα και ο Λάζλο Μπόλονι δείχνει πως θα του δώσει φανέλα βασικού, έχοντας το... πράσινο φως από το ιατρικό επιτελείο. Ο Μαουρίσιο έτσι κι αλλιώς, όλο αυτό το διάστημα... φωνάζει πως δεν χάνει με τίποτα το συγκεκριμένο παιχνίδι.

class="contains-amp-img"> class="contain" src="/sites/default/files/migrated/2021/04/paoeuropa.jpg" alt="" layout="fill">

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να ξεκινήσει ο Διούδης. Αριστερό μπακ ο Χουάνκαρ και δεξί ο Μόλο. Πούγγουρας και Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο η τριπλέτα στην μεσαία γραμμή. Αν δεν ξεκινήσει ο «Μάου», τότε θα δούμε τον Γιάννη Μπουζούκη.

Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνης στα δύο φτερά και στην κορυφή ο Μακέντα.