Άρης: Η (δύσκολη) επόμενη μέρα του ντέρμπι και το αρνητικό ρεκόρ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η ιστορία έγραψε ότι ο Άρης έχασε σπουδαία ευκαιρία να εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό την έξοδό του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πληρώνοντας το τίμημα της αυτοχειρίας του.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Βάζοντας στη γραμμή εκκίνησης την πρώτη εβδομάδα του φετινού μαραθωνίου, η τελευταία ήταν η κρισιμότερη της χρονιάς για τον Άρη καθώς διακυβεύτηκαν δύο στόχοι. Οι «κίτρινοι» είχαν σπουδαία ευκαιρία για την υλοποίηση των στόχων τους σε ποσοστό 80%-90%. Σε αγωνιστικό επίπεδο απέδειξαν ότι θα μπορούσαν να το είχε καταφέρει, αλλά η αυτοχειρία που τους χαρακτήρισε στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» αλλά και με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, διατηρούν το ίδιο επίπεδο πίεσης. Χάθηκε ένας στόχος αλλά και η δυνατότητα να ξεφύγουν στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Γι' αυτό είναι δύσκολη η επόμενη μέρα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολη. Θα μπορούσαν να είχαν ξεφύγει η ομάδα +4 από τον ΠΑΟΚ και +8 από τον Παναθηναϊκό, να διευκολύνουν τους εαυτούς τους ενόψει της τελικής φάσης. Ο Άρης έπαθε ό,τι είχε πάθει πριν από 49 χρόνια! Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Interwetten Superleague… «είχαμε να δούμε πάνω από 45 χρόνια ομάδα που προηγείται με δύο γκολ, να μην κερδίσει στο τέλος. Και ο Άρης το έπαθε μετά από 49 χρόνια! Το έπαθε χθες ο Άρης, όπως το έπαθε και το 1972». Τότε οι «κίτρινοι» είχαν προηγηθεί με 3-1 στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά συμβιβάστηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ… ΑΛΛΑΓΕΣ

Η διαχείριση των παικτών από την πλευρά του Άκη Μάντζιου ήταν λογική βάσει των δυνάμεων των ποδοσφαιριστών. Μπρούνο Γκάμα και Φακούντο Μπερτόγλιο είναι στα όριά τους εδώ και τουλάχιστον 4-5 εβδομάδες, με συνέπεια να δυσκολεύονται να βγάλουν 90λεπτο. Ο Πορτογάλος αντικαταστάθηκε στα 13 από τα 24 παιχνίδια στα οποία ήταν στην αρχική 11αδα. Ο Φακούντο Μπερτόγλιο αντικαταστάθηκε και στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι ζήτησε αλλαγή τουλάχιστον δέκα αγωνιστικά λεπτά πριν την αντικατάστασή του, ενώ ο Λούκας Σάσα έπαιξε με ένεση καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Ο 51χρονος προπονητής περίμενε περισσότερα από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Η ομάδα του πήρε ελάχιστες βοήθειες από τους Γιοχάν Μπεναλουάν, Έργκυς Κάτσε, ο Σάντε Σίλβα επίσης δεν υπηρέτησε τον αγωνιστικό ρόλο του, ενώ ο Δημήτρης Μάνος θα έπρεπε να είχε αξιοποιήσει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για το 0-3.

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ

Βάζοντας στην ίδια ζυγαριά τις απουσίες των Ματέο Γκαρσία, Χαβιέρ Ματίγια, αυτή του τελευταίου αποδεικνύεται πιο σημαντική. Ο Άρης είχε ανάγκη την παρουσία ενός παίκτη των χαρακτηριστικών του Ισπανού μέσου καθώς διαθέτει κράτημα μπάλας, ηρεμεί το παιχνίδι της ομάδας του και στο υποθετικό σενάριο της συμμετοχής του στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, υπάρχει η αίσθηση ότι η ομάδα δεν θα έχανε τόσα μέτρα στο γήπεδο. Το αρνητικό στην περίπτωση του Ματίγια είναι ότι θα απουσιάσει και από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΟΦΗ, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα είναι έτοιμος στην έναρξη των Playoffs. Στο μυαλό του Μάντζιου, ο Ματίγια δεν είναι ο παίκτης ο οποίος θα αρχίζει στους αγώνες, αλλά μια ποιοτική λύση από τον πάγκο η οποία ταιριάζει σε παιχνίδια σαν το χθεσινό (7/3) της Τούμπας.