Χιμένεθ: «Πρέπει να πιστέψουμε στους παίκτες μας και να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο»

Gazzetta team
Ο τεχνικός της ΑΕΚ μετά τη νίκη του ΟΦΗ εξέφρασε την εμπιστοσύνη στους παίκτες του και επανέλαβε πως είναι σημαντικό όλοι να στρέψουν την προσοχή τους στο γήπεδο και όχι σε εξωαγωνιστικά ζητήματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ στη NOVA:

Για το ματς και την εικόνα της ΑΕΚ;

«Οσο περπατούσα αυτό σκεφτόμουν… Στεναχωρήθηκα γιατί αν είχαμε μπει με έναν φυσιολογικό τρόπο απέναντι στα Γιάννενα δεν θα είχαμε χάσει. Αυτό που έγινε στο ματς με τον ΟΦΗ μας βοήθησε… Αυτό που προσπάθησα να κάνω είναι να βγάλω από το μυαλό των παικτών ό,τι είχε να κάνει με πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Βοήθησα την ομάδα ψυχολογικά, αλλά είναι αλήθεια πως είναι δύσκολο να τονώσεις ψυχολογικά μία ομάδα που ήταν χάλια πριν την άφιξή μου και όλοι συζητούν για πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Αυτούς τους παίκτες έχουμε, για μένα είναι οι καλύτεροι. Και πρέπει να το πιστέψουν όλοι. Το καλοκαίρι θα υπάρχει ένα τεστ. Τώρα πρέπει να προστατέψουμε τους παίκτες που έχουμε τώρα».

Τα «κλειδιά» για τη νίκη;

«Σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο και μικρό γήπεδο, πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά όσον αφορά τη στήριξη και τον τρόπο που βγάζαμε τη μπάλα στην επίθεση. Τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε. Αν θυμάμαι καλά δεν είχε ο αντίπαλος κάποια ευκαιρία να σκοράρει».

Για τα γκολ των Σάκχοφ και Τάνκοβιτς και ποιο βοήθησε περισσότερο για τη νίκη;

«Με το δεύτερο γκολ έρχεται η ηρεμία. Το πρώτο γκολ μας έβαλε μπροστά και στο ημίχρονο είπαμε ότι το σκορ είναι… 0-0. Ψάξαμε το δεύτερο και αυτό έφερε ηρεμία. Είναι σημαντικό να βάζουν γκολ οι παίκτες που έρχονται από τη δεύτερη γραμμή. Αυτό έρχεται λόγω της σπουδαίας δουλειάς που έκαναν οι επιθετικοί. Ούτε ο Καρίμ, ούτε ο Ολιβέιρα σκόραραν, αλλά άνοιξαν χώρους για να έρθουν τα γκολ από τους παίκτες της δεύτερης γραμμής».

Για τον Νταντσένκο;

«Αυτό που θέλω είναι να προσαρμοστεί στην ομάδα το συντομότερο δυνατό. Ελπίζουμε να είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει. Περιμένουμε να του δώσουμε λίγο χρόνο. Ο περίγυρος πρέπει να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί. Θα ήθελα να κάνω και μία παρατήρηση… Στο αγωνιστικό κομμάτι θέλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί δεν έβαλα τον Ραντόνια, αλλά είναι πολλοί οι νεαροί παίκτες στην ομάδα και σκέφτηκα πως ένας τοπ παίκτης όπως ο Γαλανόπουλος μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη θέση. Ο Ραντόνια έχει όλο το μέλλον μπροστά του να βελτιωθεί και να εξελιχθεί σε ένα καλό δεξιό μπακ»