Λαμία - Ολυμπιακός 0-6 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός καθώς λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ, διέλυσε με 6-0 τη Λαμία έχοντας έξι διαφορετικούς (!!!) σκόρερ. Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Σουντανί, Κάιπερς, Μασούρας τα γκολ. Έχασε πέναλτι ο Ντέλετιτς.
Ο Ολυμπιακός ήταν... εξάσφαιρος στη Λαμία και πέτυχε ίσως την πιο μεγάλη εκτός έδρας νίκη του υπό την έννοια της έκτασης του σκορ με 0-6. Με δέκα έμεινε στο β' μέρος η Λαμία λόγω αποβολής του Σαραμαντά για πέναλτι. Σκόραραν οι Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Σουντανί, Κάιπερς και Μασούρας!

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Η γηπεδούχος Λαμία είχε ως αρχικό πλάνο της ένα 3-4-3 με Αραμπούλι φορ και Ρόμανιτς - Ντέλετιτς να τον πλαισιώνουν. Ο Θεοδωρόπουλος κίπερ, άμυνα με Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Ζιούλη και στο κέντρο τους Σαραμαντά, Γκούγκα Παλαβαντασβίλι, Μπουλούλη και Προβυδάκη.
Για τον Ολυμπιακό ήταν η διάταξη 4-2-3-1 με Σα τέρμα, Σισέ και Σεμέδο στόπερ, άκρα άμυνας Ραφίνια και Χολέμπας, κέντρο με Εμβιλά και Μπουχαλάκη, δεκάρι ο Τιάγκο Σίλβα, εξτρέμ οι Μασούρας και Ραντζέλοβιτς και φορ ο Ελ Αραμπί.

ΤΟ... ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ, ΑΡΧΙΚΟ ΣΟΚ ΜΕ ΣΕΜΕΔΟ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΕ... ΟΒΙΔΑ Ο ΕΜΒΙΛΑ

Ο Ολυμπιακός το... καθάρισε το ματς από το πρώτο μέρος. Η Λαμία μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι και επιχείρησε να απειλήσει με παίκτες όπως οι Προβυδάκης, ο Ντέλετιτς και ο Ρόμανιτς.
Στο 13ο λεπτό όμως από τα πόδια του Μασούρα ήρθε το φάουλ με τον Θεοδωρόπουλο να βγαίνει και να βρίσκει στο κεφάλι τον Σεμέδο και στο... ριμπάουντ ο Μπουχαλάκης με εξαιρετική κεφαλιά να σκοράρει για το 0-1. Ο Σεμέδο σε αυτή τη φάση ανησύχησε όλο το γήπεδο καθώς περπάτησε για λίγο και μετά έπεσε στο έδαφος σαν να έχασε τις αισθήσεις του. Όμως μετά ευτυχώς σηκώθηκε και ήταν ΟΚ.
Στο 34ο λεπτό ο Εμβιλά εξαπέλυσε μία σουτάρα... οβίδα για το 0-2 με τον Θεοδωρόπουλο να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Ήταν ένα τρομερό γκολ, που μπορεί να είναι στα υποψήφια από τα τοπ της σεζόν.
Στο 35' ήρθε και το 0-3 από γύρισμα του Μασούρα και προβολή από κοντά του Ελ Αραμπί, που έφτασε έτσι τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα. Έτσι έκλεισε και το α' μέρος.

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΛΑΜΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ VAR

Στο β' μέρος ο Μαρτίνς έκανε αρκετές αλλαγές βασικών του παικτών. Η Λαμία πήρε ένα πέναλτι μέσω VAR στο 63' για χέρι του Ραντζέλοβιτς αλλά στο 64' ο Ντέλετιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και μετά ο Σα έβγαλε μία κεφαλιά.
Ο Ολυμπιακός είχε πάντως φάσεις και με τον Σουντανί και με τον Μπουχαλάκη για να βρει και άλλο γκολ στο παιχνίδι.

ΝΕΟ... ΠΑΡΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΣΟΥΝΤΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΙΠΕΡΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΡΑ

Στο 81' μετά από χρήση VAR δόθηκε πέναλτι για χέρι του Σαραμαντά, που ήδη είχε κίτρινη και δέχθηκε άλλη μία για να αποβληθεί. Ένα λεπτό μετά ο Σουντανί εκτέλεσε εύστοχα το πρώτο πέναλτι που δόθηκε για τον Ολυμπιακό φέτος για το 0-4.
Στο 82' ο Αλγερινός σκόραρε και στο 84' είχαμε και το πρώτο γκολ του Κάιπερς μετά από σέντρα του Ραντζέλοβιτς και κεφαλιά του σκόρερ. Στο 87' ο Μασούρας έβγαλε και γκολ από κοντά με προβολή μετά από μπαλιά του Ανδρούτσου για το 0-6. Το γκολ μέτρησε μετά από επιβεβαίωση του VAR.
MVP: Μπουχαλάκης κυρίως και εάν θέλουμε να βάλουμε και άλλον παίκτη ο Μασούρας. Καθοριστικοί και οι δύο παίκτες για το πως άνοιξε το σκορ. Είχαν και οι δύο γκολ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Δεν μπορεί κανείς να πει ότι υπήρχαν υστερήσαντες στον Ολυμπιακό. Όλοι οι υπόλοιποι σκόρερ μπαίνουν εδώ αλλά ξεχώρισε ο Εμβιλά. Ιδιαίτερα καλά και τα δείγματα του Τιάγκο Σίλβα.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσοεπιθετική γραμμή της Λαμίας δεν μπόρεσε να απειλήσει αισθητά ενώ η άμυνά της ήταν σε κακή μέρα.
Η ΓΚΑΦΑ: Ήταν αρκετές για τη Λαμία όμως μπαίνει σε αυτήν την κατηγορία ο Σαραμαντάς για την 2η κίτρινη και το πέναλτί του.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βάτσιος με τους βοηθούς δεν απέφυγαν κάποια λάθη. Υπάρχει χέρι παίκτη της Λαμίας στην μικρή περιοχή που δεν δόθηκε. Τα δύο πέναλτι που δόθηκαν επιβεβαιώθηκαν από το VAR ενώ το 0-6 του Μασούρα τσεκαρίστηκε από το VAR.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα πολύ εύκολο απόγευμα. Έχοντας έξι διαφορετικούς σκόρερ διέλυσε τη Λαμία με 0-6 και πάει με πολύ καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Παλαβαντασβίλι (46' Τσούκαλος), Ρόμανιτς, Προβυδάκης, Ζιούλης, Αραμπούλι (85' Βλαχομήτρος), Μπουλούλης (46' Βασιλακάκης) και Ντέλετιτς (85' Κωστίκα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια (66' Ανδρούτσος), Σεμέδο (66' Αβραάμ), Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά (46' Πέπε), Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (75' Κάιπερς), Ραντζέλοβιτς, Μασούρας και Ελ Αραμπί (61' Σουντανί).