Ο Νέιρα «συμμετέχει» στα 9 από τα 14 γκολ του ΟΦΗ! (vids)

Gazzetta team
Ο 31χρονος Αργεντινός χαφ παρότι έχει αγωνιστεί στα 7 από τα 10 ματς των Κρητικών, είναι μακράν ο πιο επιδραστικός παίκτης στο παιχνίδι τους
Στους παίκτες «βαρόμετρα» του ΟΦΗ λογίζεται ο Χουάν Νέιρα, που στα 2 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει δείξει πως ξέρει μπάλα όσο λίγοι. Ο Αργεντινός χαφ μας συστήθηκε ως «δεκάρι» αλλά μετά «γύρισε» στο «8» σε 4-2-3-1 ή εσωτερικός σε 4-3-3, όπου παρουσιάζεται ακόμη καλύτερος. Στα 31 του χρόνια έχει ουκ ολίγες φορές πάρει την ομάδα του από το χέρι και είναι χαρακτηριστικό το εξής. Αν και έχει παίξει μόνο στα 7 από τα ως τώρα 10 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, «συμμετέχει» στα 9 από τα 14 γκολ της στη Super League 1, δηλαδή σε ποσοστό 64,3%!
Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος βρήκε δίχτυα 3 φορές και ναι μεν οι 2 είναι με πέναλτι, σε αμφότερα όμως ήταν «μέσα» στις φάσεις που καταλογίστηκαν. Την ίδια στιγμή μετρά ισάριθμες ασίστ, ενώ ακόμη 3 τέρματα του ΟΦΗ του ήταν εκείνος που τα «ξεκίνησε», δηλαδή άπλωσε το παιχνίδι του για να σκοράρει.
Ας τα θυμηθούμε…
*Στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό ήρθε από τον πάγκο και στο 60’ μετά από ασίστ του Βαζ και έξυπνη κίνηση του Μεγιάδο χωρίς την μπάλα, πλάσαρε εύστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 1-1.
*Στο 1-0 της Λαμίας που ήταν αυτογκόλ του Βύντρα αφού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μετά από ασυνεννοησία του έμπειρου αμυντικού και του Επασί, ήταν εκείνος που σέντραρε στην αντίπαλη άμυνα.
*Στο 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο έκανε την κοντινή μεταβίβαση για τον Ναμπί, που με τη σειρά του πέρασε την μπάλα για τον μετέπειτα σκόρερ Σαρδινέρο. Για όσους θυμούνται σε εκείνο το παιχνίδι ήταν «μέσα» και στην αποβολή του Μουνίθ.
*Στο 4-1 της ομάδας επί του Βόλου άγγιξε το τέλειο. Αρχικά με δική του ασίστ ο Ντε Γκουζμάν άνοιξε το σκορ στο 39’, με κίνηση στο 2ο δοκάρι.
*Στο 78’ έβγαλε με τη μία και με κάθετη μπαλιά τον Σαρδινέρο σε θέση τετ α τετ και ο Ισπανός πλάσαρε εύστοχα.
*Στο 87’ ήταν εκείνος που έπαιξε ξανά για τον Σαρδινέρο, που πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Κολόμπο. Αμέσως μετά (88’) ευστόχησε ο ίδιος από την άσπρη βούλα.
*Μέχρι που φτάσαμε στο 90’+2’ εκείνης της αναμέτρησης όταν και πήρε την μπάλα στο μισό του ΟΦΗ, την κουβάλησε σε αντεπίθεση μέχρι τα αντίπαλα καρέ και έστρωσε για τον Στάρτζεον που πλάσαρε εύστοχα.
*Στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΣ από τα πόδια του ξεκίνησε το 1-0. Ηταν εκείνος που έβγαλε τον Ουές από τα δεξιά στην επίθεση, ο νεαρός μπακ έστρωσε για τον Σαρδινέρο που έκανε το σουτ, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε και ο Στάρτζεον πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
*Στο 68΄της ίδιας αναμέτρησης ήταν εκείνος που και «κέρδισε» το πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κάργα, αλλά και ευστόχησε ο ίδιος από τα 11 βήματα για το νικητήριο, όπως αποδείχθηκε γκολ των Κρητικών.