Κάτι για το Άρης – Ολυμπιακός

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Κάτι για το Άρης – Ολυμπιακός

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για το ματς του Σαββάτου ενώ σχολιάζει και τις δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία...

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Για να είμαστε σε θέση να ισχυριστούμε κατά πόσο ο Άρης θα μπορούσε να φανεί πιο ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι δυο ομάδες!

Η γνώμη προϋποθέτει γνώση. Χωρίς αυτή, για να το διατυπώσω όσο πιο λαϊκά γίνεται, η γνώμη κινείται στα επίπεδα του “να είχαμε να λέγαμε”!

Ο Ολυμπιακός είναι διαπιστωμένα και πιστοποιημένα, εδώ και χρόνια μάλιστα, ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

Το Σάββατο λοιπόν είχαμε μια αναμέτρηση ανάμεσα σε μια ομάδα που ακόμα ούτε επιπέδου UEFA Europa League μπορεί να θεωρείται,αλλά φιλοδοξεί και έχει όλα τα φόντα να φτάσει σε αυτό το επίπεδο , απέναντι σε μια ομάδα , την μοναδική στο εγχώριο πρωτάθλημα , επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

Για το αν ο Άρης ΘΑ άξιζε να παίζει Γιουρόπα Λιγκ σοβαρή κουβέντα δεν μπορεί να γίνει για τον απλούστατο λόγο ότι με τα ΘΑ αποκλείεται να καταλήξουμε στην εξαγωγή σοβαρών συμπερασμάτων!

Ο Άρης πληρώνει τα λάθη στον προγραμματισμό του τα τελευταία δυο χρόνια, λάθη σοβαρά και ως εκ τούτου, αφού υπέπεσε σε αυτά τα λάθη , τα οποία του απαγόρευσαν να ανέβει σκαλοπάτι, δικαίως δεν αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση και δικαίως δεν μπορεί να θεωρείται ομάδα επιπέδου Γιουρόπα Λιγκ ακόμα και αν αναφερόμαστε στην πρώτη φάση της διοργάνωσης αυτής, δηλαδή των προκριματικών και των ομίλων.

Να είμαστε ρεαλιστές, γιατί αλλιώς θα χαθούμε στα "αν", στα "εφ’ όσον" και στα "ΘΑ"!

Θα ισχυριστούν τώρα κάποιοι ότι ναι αλλά οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν στο παιχνίδι του Σαββάτου με πολλές σημαντικές απουσίες στο ρόστερ τους και αυτό ήταν μια χρυσή ευκαιρία για τον Άρη να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Θεωρητικά ναι. Αλλά αν θεωρητικολογήσουμε θα είναι σαν τις ασκήσεις επί χάρτου όπου δεν μετράμε πραγματικές απώλειες, ενώ στα πραγματικά πυρά οι απώλειες καταγράφονται δραματικές.

Εγώ θα πω κάτι άλλο. Ευτυχώς που ο Ολυμπιακός μετρούσε απουσίες απέναντι στον ανέτοιμο Άρη γιατί στην περίπτωση που τον αντιμετώπιζε πλήρης, τότε το τίμημα θα ήταν ακόμα πιο βαρύ και η προσγείωση απότομη.

Ακόμα όμως και απέναντι στον ελλιπή Ολυμπιακό, στη φάση ανοικοδόμησης που βρίσκεται η ομάδα του Άρη και μάλιστα χωρίς την πολύτιμη και συγχρόνως απαραίτητη σε τέτοια παιχνίδια παρουσία του κόσμου της, πολύ λίγα θα μπορούσε να κάνει, όπως αποδείχθηκε άλλωστε και την πράξη.

Οι ελλείψεις του Ολυμπιακού θα μετρήσουν όταν αγωνίζεται με μια ομάδα ισοδύναμη ή σε υψηλότερο επίπεδο.

Όταν όμως αντιμετωπίζει ένα αντίπαλο που πρώτον δεν έχει μονταριστεί και οι σημαντικοί παίκτες του ακόμα ψάχνουν τα πατήματα τους και δεύτερον όταν όλους τους παίκτες του που δεν είναι βασικοί και ήρθαν από τον πάγκο για να καλύψουν τα κενά, ο αντίπαλος θα τους ήθελε για βασικούς, βασικότατους , στο σχήμα του, τότε ειλικρινά για ποιες ελλείψεις μιλάμε ή πόσο μπορούν να μετρήσουν με την διαφορά, που αυτή την περίοδο χωρίζει τις δυο ομάδες.

Ένα παράδειγμα μόνο! Ο Βρουσάι από τα δέκα παιχνίδια του Ολυμπιακού στα οκτώ βρίσκεται εκτός αποστολής. Κι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μπήκε και πέρασε τη μισή ομάδα του Άρη!!!

Τηρουμένων των αναλογιών τακτικά ο Άρης σωστά αντιμετώπισε το παιχνίδι.

Όσο γι’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι έπρεπε να εμφανιστεί πιο επιθετικός, πιο θαρραλέος, έχω να τους απαντήσω πως αν συναντήσουν κάποτε τον Τάϊσον και τους πουλήσει μαγκιά να του ορμήξουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι όταν φάνε την πρώτη στα γεμάτα και αρχίσουν να γυρνάνε γύρω-γύρω σαν την πόρτα στο Electra Palace ας σκεφτούν όταν συνέλθουν την διαφορά ανάμεσα στο θάρρος και το θράσος!!!

Ο Άρης δεν θα μπορούσε στην παρούσα φάση να μη παίξει με τρεις ανασταλτικούς για τους εξής λόγους:

- ο Μπερτόλιο δεν είναι ακόμα έτοιμος, δεν έχει ακόμα με την απόδοση του καπαρώσει τη θέση του βασικού. Δεν είναι επιπέδου Φορτούνη που ως επιτελικός μέσος με την ποιότητα που τον διακρίνει είναι αδύνατον να μη τον ξεκινήσεις.

- Ο Μάρτινς δεν είναι άσχετος , ούτε λείπει από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού η αντίληψη, που μετέφεραν το βάρος της οργάνωσης και της ανάπτυξης του παιχνιδιού τους στη μεσαία γραμμή.

Με αυτά τα δεδομένα ήταν αδύνατον ο Άρης να μην παραταχθεί με τρεις καθαρόαιμους μέσους.

Βέβαια το αν θα μπορούσε αυτό το σχήμα να αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό είναι μια άλλη κουβέντα.

Δεν θα μπορούσε αν λειτουργούσαν δυο βασικές προϋποθέσεις.

Αν ο Άρης είχε ένα σέντερ φορ έτοιμο να ανταποκριθεί στα δύσκολα πιο αποτελεσματικό, πιο κινητικό με η χωρίς την μπάλα, (που δεν είχε) και αν τα άκρα του κι ιδιαίτερα από την πλευρά του Γκαρσία κατέθεταν περισσότερη ποιότητα .

Ούτε αυτό όμως έγινε!

Ο Άρης θα μπορούσε να ρισκάρει με τις αλλαγές και ιδιαίτερα με την είσοδο του Μπερτόλιο πιο μπροστά!

Σίγουρα, αλλά όλα άλλαξαν με το γρήγορο φτηνό δεύτερο γκολ!

Για να φτάσει όμως στο σημείο ο Άρης να αντιμετωπίζει πιο θαρραλέα αντιπάλους πιο ισχυρούς απ’ αυτόν θα πρέπει πρώτα να διορθώσει τις αδυναμίες του και κατά δεύτερο να βελτιώσουν σε ατομικό επίπεδο την απόδοση τους παίκτες κλειδιά.

Το πρώτο γκολ που δέχεται ο Άρης είναι φτηνό. Το δέχεται από στημένη μπάλα άρα ευθύνη έχει όλη η ομάδα!

Να κάτι που οφείλει να διορθώσει άμεσα ώστε να μην επαναληφθεί, σε παιχνίδια που η ομάδα απαγορεύεται να μετρήσει απώλειες.

Στο δεύτερο γκολ ο Άρης χάνει τη μπάλα ψηλά. Σάσα και Ματίγια έχουν την ευκαιρία να κάνουν φάουλ και να κόψουν την ανάπτυξη του αντιπάλου. Δεν το κάνουν, τρέχουν πίσω από την μπάλα και στο τέλος την πληρώνει όλη η ομάδα.

Φέρτε στο νου σας τη φάση στο 70ο και τι έκανε σε ανάλογη περίπτωση ο Ελ Αραμπί. Με το που βλέπει να φεύγει ο Μπερτόλιο στο κέντρο του γηπέδου και η ομάδα του πίσω είναι ανοιχτή κάνει το φάουλ και ακυρώνει την επίθεση.

Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά στην ήδη μεγάλη διαφορά που χωρίζει τις δυο ομάδες.

Ο Άρης σε σύγκριση με την περσινή χρονιά εμφανίζεται λιγότερο αφελής και περισσότερο υποψιασμένος. Επιβάλλεται όμως στη συνέχεια να γίνει ακόμα πιο σκληρός, πιο συγκεντρωμένος, πιο αποφασιστικός και πιο κυνικός στο τρόπο παιχνιδιού του.

Μόνο και εφόσον επιστρατεύσει αυτά τα στοιχεία θα του επιτρέπεται να προσθέσει ακόμα περισσότερο θάρρος στην τακτική του.

Μόνο και εφόσον επιστρατεύσει αυτά τα στοιχεία θα έχει αποβάλει δια παντός την καταστροφική νοοτροπία που χαρακτήριζε το παιχνίδι της κατά την περσινή περίοδο.

Τέλος είναι επιτακτική ανάγκη για τη συνέχεια να ανεβάσουν την απόδοση τους οι ποδοσφαιριστές επιφορτισμένοι με τον ρόλο του σέντερ φορ αλλά και ο Γκαρσία ώστε να δυναμώσουν τα άκρα.

Για τους σέντερ φορ ο χρόνος στην κλεψύδρα τους τελειώνει.

Αν δεν παρουσιάσουν σημάδια σημαντικής βελτίωσης στα προσεχή κομβικά παιχνίδια, τότε ο Άρης είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων στη προσεχή μεταγραφική περίοδο, η οποία πλησιάζει, να ψάξει για αξιόπιστη λύση στην κορυφή της επίθεσης. Οπότε ένας εκ των δύο θα αναγκαστεί να αποχωρήσει. Ας το έχουν υπόψη τους.

Όσο για τον Γκαρσία θα πρέπει να εντατικοποιήσει την προσπάθεια του ώστε να επανέλθει στο επίπεδο που κόσμος και ομάδα προσδοκούν.

Ο Γκαρσία στην επιστροφή του στον Άρη έχει να αναμετρηθεί με τρεις σημαντικούς παράγοντες :

-Πρώτος ότι ο Άρης σε δύσκολους καιρούς ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά γα να τον εντάξει και πάλι στο δυναμικό του!

- Δεύτερος ότι εκτός των άλλων οφείλει να αναμετρηθεί με τον πρότερο πολύ καλό σε απόδοση εαυτό του!

- Τρίτος και ίσως ο πιο σημαντικός ότι οφείλει να α αναμετρηθεί με τον παίκτη που ήρθε για να αντικαταστήσει στο άκρο της επίθεσης και μέχρι στιγμής δεν έχει καλύψει ούτε κατά το ήμισυ τις επιδόσεις του Φετφατζίδη!

ΥΓ1: Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Άρης θα έπρεπε στο συγκεκριμένο παιχνίδι να εμφανιστεί πιο θαρραλέος, πιο θρασύς έχουν σκεφτεί αν ο λογαριασμός έκλεινε με μια τεσσάρα (γιατί εκεί θα πήγαινε το πράμα) πως θα διαχειριζόταν την βαριά αυτή ήττα η ομάδα από ψυχολογικής άποψης στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν;;;

ΥΓ2: Ο κόουτς Γκαρσία μίλησε για φιλικά παιχνίδια!!! Θα τον καλέσει η ΕΠΟ να δώσει εξηγήσεις ή στην περίπτωση του έχουμε άλλου είδους “φιλικά” ανάμεσα στην Ομοσπονδία και στον σύλλογο στον οποίο εκτελεί χρέη προπονητή ο Γκαρσία.

Κανονικά ως “επαναστάτης” θα πρέπει να βγει μπροστά και να μιλήσει καθαρά χωρίς υπονοούμενα. Αυτό έκαναν πάντα οι πραγματικοί επαναστάτες αναλαμβάνοντας στο ακέραιο την ευθύνη των πράξεων και των δηλώσεων τους.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!