Σαβιέρ: «Να γίνουμε πιο επιθετικοί, μπορούμε να δώσουμε την απάντηση κόντρα στον Ολυμπιακό» (vid)

Gazzetta team
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τον Ατρόμητο τόνισε πως οι «πράσινοι» πρέπει να βελτιωθούν επιθετικά και πρόσθεσε ότι μπορούν να δώσουν απαντήσεις στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σαβιέρ στη NOVA:

Για την άποψή του για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Δεν μπορούμε να χάνουμε τέτοια παιχνίδια εντός έδρας. Ερχόμασταν από δύο θετικά αποτελέσματα. Για όσα κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, θα έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα στις τελικές. Δημιουργήσαμε αλλά δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τις τελικές μας. Όταν ο αντίπαλος ήρθε στην περιοχή μας πέτυχε τέρμα. Τώρα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε τον αντίπαλο: «Ήταν λίγα αυτά που κάναμε επιθετικά. Πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί. Αυτό έχει να κάνει με την τελευταία πάσα, την τελευταία μπαλιά».

Για το αν είναι θέμα φυσικής κατάστασης: «Μετά από δύο αγώνες με μεγάλη ένταση, βρεθήκαμε πολύ καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης. Είχαμε ένα θέμα στο δεύτερο ημίχρονο με τη φυσική κατάσταση και έτσι εν μπορέσαμε να έχουμε την ίδια πίεση όπως αυτή που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο».

Για το τι θα έλεγε σε έναν οπαδό του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση. Αυτό που θα έλεγα στους οπαδούς είναι να έχουν εμπιστοσύνη σε εμάς γιατί δουλεύουμε για να αλλάξουμε σε αυτήν την κατάσταση και να είναι πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό: «Είμαστε δυνατοί ψυχολογικά. Το αποδείξαμε πριν τον αγώνα με τη Λαμία αλλά και στο προηγούμενο παιχνίδι. Είμαι πεπεισμένος ότι και στον επόμενο αγώνα θα δώσουμε μια εξαιρετική απάντηση».

Για το αν περιμένει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι ένα γνωστό ντέρμπι. Έχω παίξει σημαντικά ματς απέναντι σε σημαντικές ομάδες. Είμαι προετοιμασμένος για όλους τους αγώνες».

Για τη μεγάλη ευκαιρία που είχε και αν θα μπορούσε να είχε αλλάξει τη ροή του αγώνα: «Μας έλειψε η τύχη. Αν μπορούσαμε να πετύχουμε το γκολ στη συγκεκριμένη φάση τα πράγματα θα άλλαζαν για το παιχνίδι».