Μπαράλες στο gazzetta.gr: «Σκοράρω καλύτερα απ' ότι... ψήνω, Σεμέδο ο πιο δύσκολος αντίπαλος»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Αστέρα, Χερόνιμο Μπαράλες, στο gazzetta.gr για την τέχνη των γκολ, του ψησίματος που... δεν κατέχει, το δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει και το όνειρο της Ευρώπης! Τι λέει για το «Βιν Ντίζελ» που του έχουν κολλήσει και το Peaky Blinders, αλλά και για τους γονείς του που έχει να δει 1,5 χρόνο!

Ο Χερόνιμο Μπαράλες στα 33 προς 34 χρόνια του αποδεικνύει πως ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία.

Ενας άριστος επαγγελματίας, ένας πιστός σκόρερ. Ένας Αργεντινός «εκτελεστής» που στην Τρίπολη βρήκε το μέρος το οποίο του έδωσε την ώθηση που ήθελε για να αναδειχτεί σ' έναν από τους πιο αξιόπιστους σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος και κορυφαίος στην ιστορία του συλλόγου.

Ο πρώτος σκόρερ των κιτρινομπλέ και δεύτερος του πρωταθλήματος με 4 τέρματα (σ.σ. ο Ελ Αραμπί έχει 5) «όπλισε» ξανά ως άλλος Κίλιαν Μέρφι (σ.σ΄. Τόμας Σέλμπι στο Peaky Blinders) και τα είπε... όλα στο gazzetta.gr!

Η τέχνη του σκοραρίσματος κι όχι αυτή του BBQ είναι αυτή που κατέχει καλύτερα, το Βιν Ντίζελ δεν τον ενοχλεί όταν ακούει να τον αποκαλούν έτσι, ενώ μίλησε για τους δυσκολότερους αντιπάλους που βρήκε απέναντί του. Η σειρά Peaky Blinders που τον έχει καθηλώσει κι η γκολάρα κόντρα στον ΟΦΗ!

Οι στόχοι του στην Τρίπολη και το όνειρο να παίξει και πάλι στην Ευρώπη με την ομάδα της Τρίπολης.

Η ομάδα πηγαίνει καλά, εσύ σκοράρεις συνέχια. Εχει ξεκινήσει ιδανικά η χρονιά;

«Η ομάδα είναι πολύ καλή και είμαι περισσότερο χαρούμενος γι' αυτό. Αν σκοράρεις μόνο, ΟΚ, είναι καλό αλλά δεν το χαίρεσαι... Το παν είναι να πηγαίνει καλύτερα από εσένα η ομάδα γιατί έτσι ανεβαίνει περισσότερο κι ο παίκτης».

Στην Αργεντινή φημίζεστε για τα μπάρμπεκιου. Είσαι καλύτερος στο να ψήνεις... γκολ ή κρέατα;

Στα γκολ (γέλια). Εχουμε τον Μπελόκ, όμως! Είναι ο άρχοντας σ' αυτό το κομμάτι, ο νούμερο 1».

Υπάρχει μυστικό στην μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία της ομάδας;

«Όλοι μαζί έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο! Υπάρχουν στην ομάδα καλοί συνεργάτες, πολύ καλοί παίκτες, όλα αυτά μαζί κι η πολλή δουλειά φέρνουν το αποτέλεσμα».

Νικήσατε την ΑΕΛ και κολλητά τον ΟΦΗ. Πόσο σημαντικό είναι να νικάτε αντιπάλους που θέλουν να είναι στη δική σας θέση;

«Ναι, παλεύουν κι αυτοί γι' αυτές τις θέσεις και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικά αυτά τα ματς. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε τη διαφορά και νομίζω ότι μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε».

Ο Αστέρας είναι και μια ομάδα που αντιμετώπισε την περίεργη κατάσταση της καραντίνας με υποδειγματικό τρόπο. Επιστρέψατε σε άριστη φυσική κατάσταση και δεν βγάλατε και τραυματισμούς.

«Δουλέψαμε πάρα πολύ καλά στα σπίτια μας και ομαδικά μέσω κάμερας κι ο καθένας προσωπικά. Πιστεύω ότι το μυστικό είναι ότι τον περασμένο Ιούνιο ήρθαν πολλοί καλοί παίκτες που απλά ήθελαν χρόνο και σ' αυτήν τη σεζόν εμφανίζονται πολύ καλύτεροι. Εμαθαν την ομάδα καλύτερα και φυσικά τώρα ο ένας ξέρει καλύτερα τον άλλον».

Οι φίλοι σου σε λένε Βιν Ντίζελ ή έχεις άλλο παρατσούκλι; (σ.σ. γέλια)

«Πολλοί μου λένε, ότι μοιάζω, δεν ξέρω το παίρνω ως αστείο αλλά δεν έχω πρόβλημα. Πάντως δεν έχω κάποιο παρατσούκλι».

Ποιοι ηθοποιοί σ' αρέσουν;

«Μου αρέσουν πολλοί ηθοποιοί. Οι Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ντι Κάπριο, Τομ Χάρντι είναι οι αγαπημένοι μου».

Σειρές βλέπεις;

«Βλέπω πολλές σειρές, στην περίοδο της καραντίνας ειδικά είχα την ευκαιρία να δω πολλές. Το Peaky Blinders είναι η καλύτερη».

«Περήφανος που είμαι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Αστέρα»

Μετράς 15/15 στα πέναλτι και 17/19! Εχεις κρύο αίμα;

«Όχι, όχι, προσπαθώ να συγκεντρώνομαι, να εκτελώ καλά. Πολλές φορές τα πέναλτι κρίνουν ένα ματς, όπως αυτό με τον ΟΦΗ! Ίσως έχω τύχη».

Και ικανότητα...

«Ίσως. Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό...».

Μετράς 40 γκολ με τη φανέλα του Αστέρα και είσαι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου!

«Είμαι πολύ πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Ο Αστέρας είναι η ομάδα μου, το σπίτι μου, τα 40 γκολ που έχω πετύχει αποτελούν μέρος της ιστορίας του συλλόγου και είναι είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα, είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό!».

Απ' όλα αυτά τα γκολ, ποιο σου άρεσε πιο πολύ και πιο θεωρείς πιο σημαντικό;

«Να σκεφτώ... Μου άρεσε εκείνο με τον ΟΦΗ στο ματς που έχει έρθει 6-1 και είχα πετύχει χατ τρικ. Το κάθε γκολ είναι σημαντικό, ειδικά εκείνο που δίνει τρεις βαθμούς. Αν σκοράρεις και χάνει η ομάδα σου, τ σημασία έχει...».

«Έχω να δω τους γονείς μου 1,5 χρόνο»

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα και τους συμπαίκτες του να είσαι σε μια άλλη χώρα, μακριά από την οικογένειά σου κατά την περίοδο μιας πανδημίας όπου κόσμος πεθαίνει καθημερινά;

«Βάζεις τηλεόραση και πάντα ακούς κακά νέα. Προσπαθούσα να μιλάω κάθε μέρα με την οικογένειά μου. Τώρα προσπάθησα να πάω στην Αργεντινή αλλά δεν γίνεται, έχω να δω τους γονείς μου και τους φίλους μου εδώ και 1,5 χρόνο. Θα προσπαθήσω να τους φέρω εδώ, μόλις βρεθεί η ευκαιρία. Εδω ευτυχώς έχω την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου, το γιο μου, την κόρη μου... Οι φίλοι μου κι οι γονείς μου, μου λείπουν, είναι δύσκολο».

Ονειρεύεσαι να παίξεις και πάλι στην Ευρώπη με τον Αστέρα;

«Ναι, το ελπίζω γι' αυτό προσπαθούμε αλλά είναι πολύ δύσκολο. Πάμε ματς το ματς. Πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο και μετά το επόμενο κι όταν τελειώσει η σεζόν θα δούμε τι καταφέραμε».

Το Κύπελλο αποτελεί πάντα στόχο της ομάδας. Μπορείτε να φτάσετε στην κατάκτησή του ή είναι ακατόρθωτο επειδή κάθε χρόνο σχεδόν πρωταγωνιστούν οι ίδιες ομάδες;

«Δεν είναι αδύνατον, μιλάμε για ποδόσφαιρο κι όλα είναι πιθανά. Υπάρχουν δυνατές ομάδες, όπως είπες, που πάνε στον τελικό και στα ημιτελικά αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε, είναι δύσκολο αλλά ο Αστέρας πάντα κάνει καλά πράγματα στο Κύπελλο».

«Σεμέδο και Βερτόχεν οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι»

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αμυντικός που έχεις αντιμετωπίσει στην Ελλάδα και γενικά στην καριέρα σου;

«Στην Ελλάδα τώρα ο Σεμέδο, είναι πολύ καλός, νομίζω ο καλύτερος! Στην καριέρα μου γενικά, ο Βερτόχεν. Ενιωσα ότι ήταν πολύ δυνατός, πολύ γρήγορος, σίγουρα είναι ο καλύτερος».

Το ματς με τον Άρη μπορεί και να μην γίνει λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Πως αντιμετωπίζετε αυτήν την κατάσταση;

«Δεν ξέρω, έχουν κάποια κρούσματα, εμείς σκεφτόμαστε ότι θα παίξουμε. Ξέρουμε ότι έχουν καλούς παίκτες, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας εφόσον γίνει το ματς, δεν θα αλλάξουμε κάτι επειδή παίζουμε στον Αρη. Εχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα, θα είναι δύσκολα αλλά έχω πίστη ότι θα τα καταφέρουμε».

Το μήνυμά σου στον κόσμο;

«Ευχαριστώ για όλα! Είμαστε πάντα μαζί και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ώστε μαζί να κάνουμε καλά πράγματα για όλους, για το προσωπικό της ομάδας, για εκείνους, για το σταφ... για όλους».

Photos credits: Κώστας Τόπας