Παναθηναϊκός: Όσα λίγα μπορεί να κρατήσει ο Πογιάτος...

Κώστας Ζάλιαρης
Μέσα στο γενικότερο αίσθημα που άφησε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό με τον Λεβαδειακό για την ανάγκη που έχει να δουλέψει πολύ περισσότερο, ο Ντάνι Πογιάτος θα μπορούσε να έχει σημειώσει κάποια λίγα στοιχεία που θα τα ξεχώριζε στους τομείς που χρήζουν βελτίωσης.

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μακέντα, σε ένα φιλικό δίχως ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πως θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις επόμενες μέρες για να δουλέψει μέχρι και το προσεχές ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΛ, το «τριφύλλι», όπως ανέφερε και ο Πογιάτος, κατέστησε ξεκάθαρο πως ακόμα δεν βρίσκεται εκεί που θα μπορούσε.

Ο Ισπανός κόουτς ανέφερε πως η ομάδα χρειάζεται ακόμα χρόνο, δεν ανησυχεί για το κομμάτι δημιουργίας/σκοραρίσματος που η αλήθεια είναι ότι έχει ανάγκη από δουλειά, ωστόσο, ανάμεσα σε όλα όσα αντίκρισε, σημείωσε και τον προβλημάτισαν, θα μπορούσε και να σταθεί με πιο θετική χροιά σε ορισμένα στοιχεία...

Διαβάστε επίσης:

Η διαφορά που μπορεί και... οφείλει να κάνει ο Σένκεφελντ

Φωνές, καλή τεχνική με τη μπάλα στα πόδια και αναμφίβολα ο άνθρωπος στον οποίο πρέπει και θέλει να στηριχθεί ο Ντάνι Πογιάτος για το κέντρο της άμυνας και την οργάνωση των μετόπισθεν. Και πέρα απ' αυτό, ο Σένκεφελντ έδειξε στο φιλικό με τον Λεβαδειακό πως έλειψε από τους «πράσινους» και από το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι φωνές του για ηρεμία στο παιχνίδι, ψυχραιμία στις κινήσεις, για αποφυγή βιαστικών αποφάσεων, για πιο καθαρή ματιά στο γήπεδο και φυσικά η τεχνική του με τη μπάλα στα πόδια γνωρίζοντας πότε μπορεί να την κρατήσει και να την μεταφέρει με ασφάλεια, είναι τα στοιχεία που τον καθιστούν «κολώνα».

Οι ανεβασμένοι Κουρμπέλης – Μπουζούκης

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι πραγματικό... σκυλί στην έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Τόσο στην Τρίπολη πριν από μια εβδομάδα, μέχρι και τη στιγμή της αντικατάστασής του, όσο και στο φιλικό με τον Λεβαδειακό, αμυντικά ήταν στα καλύτερά του. Με πολλή δύναμη σε στιγμές που έπρεπε να κοντράρει τους αντιπάλους του, με τάκλιν, με επιστροφές, με κερδισμένα φάουλ, ο «Κούρμπε» βγάζει κάτι αρκετά πιο έντονο σε αυτές τις πρώτες στιγμές της νέας σεζόν. Ο Γιάννης Μπουζούκης που τοποθετήθηκε στην τριπλέτα των χαφ μαζί και με τον Αγιούμπ, με τις διαγώνιες κινήσεις του και την ορμή που επιχειρούσε να σπρώξει τη μπάλα μπροστά, αν και ο Λεβαδειακός σταματούσε κάθε απόπειρα οργανωμένης επίθεσης των «πράσινων». Ιδιαίτερα κινητικός ήταν ο νεαρός μέσος που είχε αγωνιστεί και στο τελευταίο ημίωρο της πρεμιέρας της Super League Interwetten.

Ο Χατζηγιοβάνης έκανε αυτό που έπρεπε

Μακέντα, Καρλίτος, Σαβιέρ, Αϊτόρ και Χατζηγιοβάνης. Το καλό για τον Πογιάτος είναι πως υπάρχει ανταγωνισμός για τις θέσεις στους τρεις της επίθεσης όπως αγωνίζεται το «τριφύλλι», αν και το δίδυμο ΚαρλίτοςΜακέντα κάνει μια παραπάνω προσπάθεια για να βρει τους συνδυασμούς του, αφού σε αυτούς στηρίζεται η ομάδα για το σκοράρισμα. Ο Αϊτόρ κάπως ανέβηκε στο δεύτερο μέρος του φιλικού με τον Λεβαδειακό αλλά αντικαταστάθηκε και του λείπει ακόμα αγωνιστικός ρυθμός, ο Σαβιέρ είχε διάθεση αλλά δεν του βγήκαν τα πράγματα στο πρώτο μέρος και ο Χατζηγιοβάνης μόλις μπήκε είχε την κινητικότητα και την πνοή που οφείλει να δίνει κάθε αλλαγή στην ομάδα. Με τις ντρίμπλες που πάντα έχει στο ρεπερτόριό του, τα γεμίσματα προς την περιοχή και την φρεσκάδα που έδωσε από το δεξί φτερό, έστειλε τα μηνύματά του προς τον κόουτς ενόψει της συνέχειας...