Παναθηναϊκός 2020-21: Στόχος του να κάνει επιτέλους πρωταθλητισμό!

Νίκος Αθανασίου
Αποκτήθηκαν βασικοί ποδοσφαιριστές, το μπάτζετ άλλαξε, το πρότζεκτ το ίδιο και ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος φέτος να κάνει πρωταθλητισμό.

Ο πήχης των απαιτήσεων στον Παναθηναϊκό έχει ανέβει. Ο διπλασιασμός του μπάτζετ, οι αρκετές μεταγραφών ξένων ποδοσφαιριστών που ήρθαν για βασικοί, η αλλαγή στο πρότζεκτ και η διάθεση για την δημιουργία μίας ομάδας που θα πρωταγωνιστεί, κάνουν τον πρωταθλητισμό μονόδρομο για την ομάδα του Ντάνι Πογιάτος.

Η μεταβατική περίοδος που ακολούθησε την εφιαλτική σεζόν 2017-2018 ολοκληρώθηκε και πλέον το «τριφύλλι» θα προσπαθήσει να επανέλθει στην κανονικότητα του ονόματος και του μεγέθους του.

ΗΡΘΑΝ: Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης, Σάντσες, Σαβιέρ, Βέλεθ, Καρλίτος, Χουάνκαρ

ΕΦΥΓΑΝ: Δώνης, Ινσούα, Γιόχανσον, Αποστολάκης, Βαγιαννίδης, Νούνες, Σιφναίος, Ζαχίντ, Νατζ, Ανουάρ, Βέργος, Φάουστο, Κολοβέτσιος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο 42χρονος Ντάνι Πογιάτος αποτελεί τον αντικαταστάτη του Γιώργου Δώνη. Ο Ισπανός τεχνικός προέρχεται από την ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου έκανε σπουδαία δουλειά στην U19 του συλλόγου. Παρόλα αυτά δεν έχει δουλέψει ποτέ σε πρώτη ομάδα και η απειρία του αποτελεί ένα μεγάλο ρίσκο για τον σύλλογο.

Όσον αφορά την φιλοσοφία του; Θέλει να φτιάξει έναν Παναθηναϊκό που θα έχει υψηλά ποσοστά κατοχή μπάλας, ένα σύνολο που θα πρεσάρει ψηλά και άμεσα τον αντίπαλα, με το 4-3-3 να αποτελεί την αγαπημένη του διάταξη.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ: Το «τριφύλλι» έδωσε τέσσερα φιλικά παιχνίδι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του. Στο ξεμούδιασμα με το Μαρκό, οι «πράσινοι» νίκησαν 3-0. Ακολούθησε το 1-0 επί του ΟΦΗ και οι ήττες από Λαμία και ΠΑΟΚ με το ίδιο σκορ.

Συμπερασματικά, η ομάδα του Πογιάτος έχει πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και ξεκάθαρα δεν είναι έτοιμη. Στο θέμα της κυκλοφορίας η απόδοση του συνόλου ήταν καλή, ωστόσο, καταγράφηκε σημαντικό πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων και γενικότερα στο θέμα γκολ.

ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΝ : Καταφέρει να κάνει πρωταθλητισμό και αν μπορέσει στο φινάλε της σεζόν να έχει φτάσει στην δεύτερη θέση. Πέρυσι τερμάτισε στην τέταρτη θέση με πολύ μικρότερο μπάτζετ και πολύ λιγότερες λύσεις στα χέρια του προπονητή.

ΠΙΝΕΙ ΠΙΚΡΟ ΚΑΦΕ ΑΝ: Δεν καταφέρει να κάνει κάτι παραπάνω από αυτά που έκανε πέρυσι. Το «τριφύλλι» κατέκτησε την 4η θέση με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ στην σύγχρονη ιστορία του. Φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές, δεν μιλάμε για μία σεζόν χωρίς υπαρκτό στόχο όπως ήταν η περυσινή λόγω της τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, ειδικά για μια καινούρια ομάδα, όπως είναι ο φετινός Παναθηναϊκός, στην εποχή του Covid19. Νέος προπονητής, πολλά καινούρια πρόσωπα, ειδικό βάρος της φανέλας. Η λογική λέει πως το «τριφύλλι» θα τερματίσει τουλάχιστον μέσα στην πρώτη τετράδα που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.