Λαμία 2020-21: Κάνει «αθόρυβα» τη δουλειά...

Gazzetta team
Λαμία 2020-21: Κάνει «αθόρυβα» τη δουλειά...

bet365

Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη μεγάλη κατηγορία, αλλά μπροστά της βρίσκεται μία μεταβατική σεζόν! Θα τα καταφέρει;
Συγκαταλέγεται στις «ήρεμες» δυνάμεις της κατηγορίας. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, μάλλον αθόρυβα, η Λαμία βρέθηκε και πέρσι μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και αντιμετώπισε, εύλογα, τα play out ως την ευκαιρία να δοκιμάσει ορισμένους νεαρούς παίκτες. Παρότι ξεκίνησε άσχημα στο πρωτάθλημα και υπήρξαν αλλαγές στον πάγκο της (ο Μάντζιος διαδέχθηκε τον Αντωνίου μετά από 7 ματς).
Οπως συνέβη και λίγο πριν το φινάλε της χρονιάς, όταν μετά από την ήττα στον αγώνα με τον Πανιώνιο απομακρύνθηκε ο Ακης Μάντζιος και τον διαδέχθηκε ο Γιώργος Πετράκης.
Ομάδα συνόλου, ως επί το πλείστων, το καλοκαίρι κράτησε σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες των «μετόπισθέν» της και δεν προχώρησε σε ιδιαίτερες αλλαγές. Την ίδια στιγμή όμως ο ισχυρός της άνδρας Πανουργιάς Παπαϊωάννου έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο και δείχνει έτοιμος να αποδεχθεί όποια πρόταση υπάρξει για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του. Κάτι που επηρεάζει, αν και εκείνος συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και υποχρεώσεις που υπάρχουν για να «τρέχει» την ομάδα. Η οποία εσχάτως αρκετές φορές βρέθηκε φαινομενικά σε δυσχερή θέση, αλλά πάντα έβρισκε τρόπο να ξεπερνά όλες τις δυσκολίες.
Πάντως η παρουσία ενός τόσο νεαρού προπονητή, μόλις 32 ετών, αντικατοπτρίζει το πώς… σκέφτονται πλέον στη Λαμία. Στα μεταγραφικά απομένουν 1-2 κινήσεις, ενώ δεν έχει επισημοποιηθεί η απόκτηση του Μπλάνκο που συμμετέχει από τον περασμένο Φλεβάρη στις προπονήσεις.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η απόφαση ο Γιώργος Πετράκης να διαδεχθεί πέρσι στον Ακη Μάντζιο ήταν μία «έκπληξη», αφού ο νεαρός κόουτς δεν είχε εμπειρία από Super League. Με τη Λαμία έφερε 4 ισοπαλίες στα ισάριθμα παιχνίδια ως το τέλος των play out και πλέον την «έχτισε» όπως ήθελε από την αρχή. Ο 32χρονος προσανατολίζεται σε ένα 4-4-2, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε σε Ηρόδοτο, Χανιά και ΑΕ Καραϊσκάκη.
ΗΡΘΑΝ: Σαραμαντάς, Χατζηστράβος, Προβυδάκης, Χατζηστράβος.
ΕΦΥΓΑΝ: Σάλιακας, Τιρόνε, Κάχριμαν, Σασί, Αραβίδης, Βάντερσον, Πλιάτσικας.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ: Με «θετικό πρόσημο» θα ξεκινήσει η Λαμία τις επίσημες υποχρεώσεις της, καθώς έμεινε αήττητη στα «δυνατά» της φιλικά. Οπου κέρδισε Παναθηναϊκό (1-0), Βόλο (2-0) και έμεινε στην ισοπαλία με Παναιτωλικό (1-1), ΑΕΛ (1-1). Το «καλοκαίρι» της... μοιράστηκε μεταξύ Καρπενησίου και της «βάσης» της, καθώς ανέβηκε στο βουνό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.
ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΝ: Αν φτάσει σε μία άνετη παραμονή. Αυτό είναι το βασικό και πρωταρχικό ζητούμενο για εκείνη, αφού μπροστά της έχει μία μεταβατική σεζόν. Σε γενικές γραμμές εφόσον δεν κινδυνέψει ουσιαστικά, η χρονιά θα κριθεί πετυχημένη.
ΠΙΝΕΙ ΠΙΚΡΟ ΚΑΦΕ ΑΝ: Εφόσον υποβιβαστεί. Ο βασικός στόχος είναι η αποφυγή του και εάν πέσει κατηγορία το μέλλον θα είναι αβέβαιο. Ας μην ξεχνάμε πως στην εξίσωσή της βρίσκεται η διάδοχη διοικητική κατάσταση και να πέσει τότε θα αλλάξουν και τα οικονομικά της δεδομένα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Η Λαμία προβάρει ως «άγνωστος Χ». Δεν άλλαξε πολλά άρα ο παράγοντας ομοιογένεια είναι υπέρ της, όμως και «έχασε» 1-2 πρωτοκλασάτες μονάδες της (π.χ. Αραβίδης). Πέρσι στην κανονική διάρκεια τερμάτισε 10η, άρα πάμε για κάπου εκεί (8-13).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα