Περί Τσιμίκα-Γιαννούλη, Μεριά-Χνιντ κι όχι μόνο...

Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta περί Τσιμίκα-Γιαννούλη, Μεριά-Χνιντ, αλλά και για Ιγκόρ, Μασούρ και Ομάρ!

Κάποια σκόρπια πράγματα σήμερα…

Η μεταγραφή του Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό στη Λίβερπουλ να ξέρετε ότι έχει βοηθήσει πολύ και τη μεταγραφή του Γιαννούλη από τον ΠΑΟΚ! Δεν είναι μικρό πράγμα η πρωταθλήτρια Αγγλίας να ψωνίζει αριστερό μπακ από το ελληνικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, πήρε πόντους κι ο Γιαννούλης, ο άλλος Έλληνας αριστερός διεθνής μπακ από το πρωτάθλημα μας. Θα με θυμηθείτε ότι μπορεί να τον αγοράσει ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ! Όχι, βέβαια, με τα λεφτά που έδωσε η Λίβερπουλ στον Ολυμπιακό για τον Τσίμι. Με τα μισά θα έλεγα θα μπορούσε να γίνει μία μεταγραφή του αμυντικού του ΠΑΟΚ σε μία αγγλική ομάδα από τις μικρομεσαίες της πρέμιερ Λιγκ η, τις καλές της Τσάμπιονσιπ….

Ο Τυνήσιος Χνιντ θεωρείται στην πατρίδα του ο διάδοχος του Μεριά στην Σφαξιέν! Ο Ολυμπιακός από την Σαξιέν είχε αγοράσει τον Μεριά, από την ίδια ομάδα που αγόρασε η ΑΕΚ τον Χνιντ. Οι δύο παίκτες έχουν ηλικιακά διαφορά τεσσάρων ετών και είχαν συνυπάρξει στην Σφαξιέν δύο σεζόν. Το 2016-17 είχαν παίξει μαζί σε μόνο δύο-τρία παιχνίδια, ενώ το 2017-18 σε καμιά δεκαριά! Τότε ο Χνιντ ήταν 20-21 ετών κι ο Μεριά 24-25. Ο Μεριά (2.7.1993) ήταν ο βασικότερος στόπερ της ομάδας κι ο Χνιντ ερχόταν από πίσω σαν αντικαταστάτης του. Να υπενθυμίσω ότι ο Τυνήσιος που ανήκει στον Ολυμπιακό (κι έπαιξε δανεικός από το Γενάρη στην Τουρκία) είναι ήδη 42 φορές διεθνής. Ο Χνιντ (12.3.1997) είναι τρεις φορές διεθνής…

Ο Ιγκόρ Σίλβα Καριόκα ψηφίστηκε μέσα στους τρεις καλύτερους δεξιούς μπακ του κροατικού πρωταθλήματος, μαζί με τους δύο της Ντινάμο Ζάγκρεμο. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος που ήταν δανεικός, αλλά τις προάλλες παραχωρήθηκε με μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στην Όσιγιεκ, μπήκε στην ιδανική ενδεκάδα του πρωταθλήματος. https://telesport.telegram.hr/wp-content/uploads/sites/2/2020/08/infografika-hnl-momcad-1kolo-768x762@2x.jpg. Η Όσιγιεκ έχασε στο τελευταίο ματς το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει ποσοστό 50% μεταπώλησης επί της επόμενης μεταγραφής του 24χρονου άσου, που ήταν εκτός πλάνων του Μαρτίνς, που τον είχε απορρίψει από την προετοιμασία του περασμένου καλοκαιριού.

Εκτός πλάνων Μαρτίνς είναι κι ένας ακόμη δεξιός μπακ, ο Γιάννης Μασούρας, που έχει κάνει δύο προετοιμασίες με τον Πορτογάλο τεχνικό. Κάπου, πάντως, μέτρησε κι αρνητικά για τον ταχύτατο μπακ ότι φέτος έπαιξε δανεικός σε δύο ομάδες, τον Πανιώνιο και τη Λάρισα, κι έφυγε τσακωμένος κι από τους δύο. Παρότι μάλιστα στον Πανιώνιο ήταν και πέρσι δανεικός, ενώ η Λάρισα είναι η ομάδα από την οποία τον αγόρασε ο Ολυμπιακός. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ κάτι καλό βλέπω σε αυτό το παιδί. Ούτως η, άλλως, όμως, πρέπει να πήξει το μυαλό του.

Κι αφού ασχολούμαστε με δεξιά μπακ: Ένας εκ των μάνατζερ του Ομάρ δήλωσε στη Νορβηγία ότι ο διεθνής άσος που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, αρνήθηκε προσφορές από Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία, πριν υπογράψει στη Γαλατασαράϊ. Η δε εφημερίδα που του πήρε τις δηλώσεις ονομάτισε τις Άστον Βίλα (του Ένγκελς), Φιορεντίνα, Άουγκσμπουργκ και Σάλκε. Κι ο ίδιος ο Ομάρ δήλωσε: «μετά από έξι φανταστικά χρόνια στον Ολυμπιακό, ήθελε να πάω κάπου να κάνω πάλι πρωταθλητισμό».

Άσχετο: Διάβασα στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ "ανησυχητικά" σχόλια για τον ορισμό του Ιταλού διαιτητή στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας. Εάν, πάντως, εγώ ήμουν ρεπόρτερ ΠΑΟΚ (λέμε τώρα!), θα χαιρόμουν με ορισμό Ιταλού σε αγώνα του ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης. Εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία που θυμάμαι, με Ιταλούς ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχε κακό αποτέλεσμα στην Ευρώπη. Το εντελώς αντίθετο (βλέπε προκρίσεις Βασιλεία-ΠΑΟΚ 0-3 , Μπρόντμπι-ΠΑΟΚ 1-1, ΑΖ-ΠΑΟΚ,1-1, ΠΑΟΚ-Ρούμπιν 1-1, Φενέρμπαχτσε-ΠΑΟΚ 1-1 κι ακόμη και το Σάλκε-ΠΑΟΚ 1-1 με αποκλεισμό λόγω του ΠΑΟΚ-Σάλκε 0-3). Μπορεί και να κάνω λάθος εκτίμηση, αλλά αυτήν έχω.

https://www.instagram.com/p/CDjW-k6g_i9/