Παναθηναϊκός: Μάθημα σε καταστάσεις τρανζίσιον (vid)

Νίκος Αθανασίου
Ο Ντάνι Πογιάτος δούλεψε πάνω σε αμυντικό και επιθετικό τρανζίσιον τελικής φάσης. Οι οδηγίες τους προς τους ποδοσφαιριστές. Μπήκε ο Βιγιαφάνιες.

Για περίπου 45 λεπτά, ο Ντάνι Πογιάτος χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες και δούλεψε πάνω σε καταστάσεις τρανζίσιον. Αμυντικού και επιθετικού σε προχωρημένο φάση, δηλαδή με την μπάλα να βρίσκεται έξω από την περιοχή. Οι συνθήκες ήταν αρχικά 1vs1, 3vs2 και στην συνέχεια 2vs1 και όπως αναφέραμε αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Σαβιέρ. Νικήτρια αναδείχθηκε η πορτοκαλί ομάδα με 11-10.

Πορτοκαλί ομάδα: Μαυρομμάτης, Βέλεθ, Μακέντα, Αϊτόρ, Περέα, Κουρμπέλης, Καμπετσής, Ιωαννίδης, Σαβιέρ. Άσπρη ομάδα: Ζαγαρίτης, Σαμαράς, Χατζηγιοβάνης, Αθανασακόπουλος, Καραγιάννης, Εμμανουηλίδης, Αγιούμπ, Τζαβίδας, Σερπέζης.

Ο Ισπανός προπονητής ασχολήθηκε περισσότερο με την συμπεριφορά των παικτών του στην άμυνα. Όταν έβλεπε λανθασμένες αντιδράσεις και πίσω βήματα προς την εστία, σταματούσε και έδινε εντολές. Στην μέση της άσκησης, είπε χαρακτηριστικά:

᾽᾽Ανεβάστε την άμυνα ψηλά, μειώστε τον χώρο από τους επιθετικούς. Μην κάνετε πίσω βήματα. Βγείτε και... σκοτώστε τους. Αφήστε τους να σουτάρουν από μακριά, ειδικά αν έχουν την μπάλα στο ᾽᾽κακό᾽᾽ τους πόδι, στο τέρμα έχουμε τον πορτιέρε του Παναθηναϊκού. Επίσης υπάρχει και το οφ-σάιντ, να το εκμεταλλευθείτε. Είναι καλύτερα να προλαβαίνετε μια κατάσταση από να την αντιμετωπίζετε όταν αυτή έχει ήδη προκύψει᾽᾽.

Στο πρώτο μέρος ο Βιγιαφάνιες

Από κει και πέρα, ο Λούκας Βιγιαφάνιες μπήκε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο πρώτο κομμάτι της προπόνησης. Επέστρεψαν οι Αγιούμπ και Κουρμπέλης ενώ ο Μπουζούκης λόγω μίας κλωτσιάς στην γάμπα έμεινε προληπτικά εκτός.

Αλεξανδρόπουλος και Πούγγουρας αναμένεται να μπουν μέσα στην εβδομάδα ενώ Σένκεφελντ και Θεοχάρης που ένιωσαν ενοχλήσεις στην προπόνηση της Τρίτης, δεν προπονήθηκαν το πρωί.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σαβιέρ... φόρτωσε με γκολ τα δίχτυα (vid)

Η τρομερή ατάκα του Πογιάτος στον... γκρινιάρη Αγιούμπ