ΑΕΚ: Με 22 παίκτες και χωρίς Αλμπάνη κόντρα στον Παναθηναϊκό

Δημήτρης Βέργος
Ο Μάσιμο Καρέρα ανακοίνωσε την αποστολή της ΑΕΚ που αποτελείται από 22 ποδοσφαιριστές για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν πρόλαβε ο Χρήστος Αλμπάνης.

Πανέτοιμη για τον πρώτο από τους τρεις τελικούς που έχει μπροστά της για τη 2η θέση είναι η ΑΕΚ, η οποία κοντράρεται την Κυριακή (20:00) στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Μάσιμο Καρέρα πήρε 22 παίκτες στην αποστολή, αφήνοντας εκτός τον Χρήστο Αλμπάνη, ο οποίος δεν πρόλαβε να είναι ετοιμοπόλεμος λόγω των ενοχλήσεων στο ισχίο από το ματς της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον ΟΦΗ.

Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σταμούλης, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Λιβάια, Αραoύχο, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος, Μαχαίρας.

Όσον αφορά τα πλάνα του Καρέρα, η λογική λέει πως το 4-3-3 δεν θα αλλάξει. Η επικρατέστερη ενδεκάδα είναι με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας και Παουλίνιο στην άμυνα, Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Μάνταλος στον άξονα, Λιβάια και Βέρντε στις πτέρυγες και ο Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. Βέβαια δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το 3-5-2 από τον Ιταλό τεχνικό είτε κατά τη διάρκεια του ματς, είτε από το ξεκίνημα. Αν ο Καρέρα επιλέξει από την αρχή αυτό το σχήμα τότε ο Μπακάκης αναμένεται να παίξει ως τρίτο στόπερ με τον Βέρντε να μένει εκτός ενδεκάδας.