Τελικός Κυπέλλου: ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη και οι άλλες δύο υποψηφιότητες (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Οι διεργασίες και οι... ζυμώσεις για την έδρα του τελικού που κανονικά πρέπει να γίνει σε ουδέτερο γήπεδο συνεχίζονται, με τα δεδομένα να αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Γιατί αλλάζει το... σχέδιο η περίπτωση να γίνει με κόσμο το Ολυμπιακός - ΑΕΚ.
Σε σίριαλ έχει εξελιχθεί το θέμα της έδρας του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ένα ζήτημα που έχει εξελιχθεί σε ακόμα πιο σοβαρό από αυτό της ημερομηνίας τέλεσης του τελικού, που να θυμίσουμε πως το πλάνο είναι να έχει VAR, γραμμή οφσάιντ και προφανώς και ξένους διαιτητές.
Από εκεί και πέρα τώρα στα... νεότερα. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην ΕΠΟ το πλάνο διαφοροποιείται σε περίπτωση που δεν επιτραπεί κόσμος στον τελικό. Σε μία τέτοια περίσταση μπορεί να επιλεγεί ένα πιο μικρό γήπεδο με τα υποψήφια να είναι αυτά των Περιστερίου και Νέας Σμύρνης, όπου δεν υπάρχει πρόβλημα και με τη λειτουργία του VAR.
Στην περίπτωση που δοθεί το ΟΚ για παρουσία κόσμου (κάτι που έχει πιθανότητες αλλά δεν είναι τόσο βέβαιο) τότε θα επιλεγεί ένα πιο μεγάλο γήπεδο ενώ το ΟΑΚΑ δεν έχει φύγει από το... κάδρο παρότι θεωρείται έδρα της ΑΕΚ. Εδώ βέβαια έρχεται το ζήτημα της προκήρυξης που κάνει λόγο για ουδέτερο γήπεδο.
Από την άλλη το κλίμα που υπάρχει από ανθρώπους κοντά στον Ολυμπιακό είναι στην λογική του εάν είναι να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ τότε γιατί να μην επιλεγεί το Καραϊσκάκη, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, που έχει φιλοξενήσει επί σειρά ετών τα ματς της Εθνικής.
Η ΕΠΟ από την πλευρά της θα συνεδριάσει ως γνωστόν την ερχόμενη εβδομάδα πάνω σε αυτά τα θέματα. Όμως δεν προτίθεται να κάνει αίτημα για παρουσία του κόσμου στον τελικό του Κυπέλλου, εκτός και εάν το ζητήσουν οι δύο φιναλίστ. Διαφορετικά θα πάει σε επιλογή προσκλήσεων και σε ένα πιο μικρό γήπεδο. Όλα αυτά βέβαια παραμένουν υπό συζήτηση και δεδομένα θα έχει ενδιαφέρον και το τι στάση θα κρατήσουν οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Βέβαια ξανατονίζουμε πως βάσει προκήρυξης το ματς πρέπει να γίνει σε ουδέτερο γήπεδο και ενώ θεωρείται δύσκολο να συναινέσει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ ή η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.
Η προκήρυξη πάντως αναφέρει: «Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, ήτοι σε γήπεδο που δεν αποτελεί την έδρα καμίας από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν σε αυτόν και το οποίο θα ορισθεί με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. Η Ε.Π.Ο. επίσης δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη Ομοσπονδία».
- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.