Super League: Ωρα για μπάλα! (Infographic & quiz)

To πρωτάθλημα αρχίζει... ξανά και για πρώτη φορά ο τίτλος θα κριθεί στα Play off. Το βλέμμα και στα Play out, όπου η μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού θα είναι μεγάλη!

SuperLeague & Leaderboard με μεγάλα έπαθλα* |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Επιτέλους, ξανά ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα! Lock down... τέλος και η μπάλα επιστρέφει στην... κανονικότητα, έστω και σε άδεια γήπεδα. Οι έξι κορυφαίες ομάδες της κανονικής διάρκειας της Super League θα δώσουν μια σειρά από ντέρμπι, από τα οποία θα καθοριστεί η τελική βαθμολογία και φυσικά ο πρωταθλητής. Το βλέμμα και στη 2η θέση που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League!

«Η στιγμή που περιμέναμε έρχεται! Είμαστε ψυχικά και σωματικά έτοιμοι για την επιστροφή του πρωταθλήματος. Ανυπομονούμε για την επιστροφή μας στο γήπεδο και να σας κάνουμε υπερήφανους», το μήνυμα του Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη δράση ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Αν υπάρχει κλειδί για το φετινό πρωτάθλημα, αυτό είναι η άμυνα. Έχει δει την εστία του να παραβιάζεται μόλις μία φορά στα τελευταία του επτά ματς στο πρωτάθλημα. Αήττητος, θέλει να σφραγίσει άμεσα το πρωτάθλημα και να κάνει την ιδανική προετοιμασία για το ματς με τη Γουλβς. Αλλωστε, ήταν η τελευταία ελληνική ομάδα που είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις. O Μαρτίνς ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες μέχρι το 2022 και το κλίμα είναι εξαιρετικό! Το δεύτερο... κλειδί για την επιτυχία η εκτελεστική δεινότητα του Γιούσεφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός είναι φέτος on fire για τους «ερυθρόλευκους», έχοντας πετύχει ήδη 17 γκολ. Τελευταία βαθμολογική απώλειά για τους Πειραιώτες ήταν την 26η Νοεμβρίου στο 0-0 με την ΑΕΚ.

Δυο διαδοχικά άσχημα αποτελέσματα στο τέλος της κούρσας, αλλά και η αφαίρεση 7 βαθμών από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ, έφεραν τον ΠΑΟΚ αρκετά πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο 2ος της Super League, έχει παρουσιάσει αρκετά αμυντικά προβλήματα φέτος. Είναι χαρακτηριστικό πως δέχθηκε γκολ στα 4 από τα τελευταία 5 ματς του στην κατηγορία. Η μετατροπή του -7 σε -14 από τις δικαστικές αποφάσεις τον έβαλε σε μπελάδες και για τη 2η θέση, μιας και η ΑΕΚ είναι πλέον στο -1. Ο Φερέιρα προσπαθεί να βάλει τους παίκτες του ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, επιθυμεί το αήττητο στα play off και ό,τι καλύτερο προκύψει. Από κει πέρα, η 2η θέση και τα προκριματικά του Champions League, αλλά και η κατάκτηση του κυπέλλου (έχει το 3-2 της Τούμπας με τον Ολυμπιακό) είναι οι βασικοί στόχοι!

Σκληροτράχηλη και δυνατή αμυντικά η ΑΕΚ. Έχει δεχθεί ένα γκολ στα τελευταία της έξι ματς στην Λίγκα. Αλλη ομάδα με τον Μάσιμο Καρέρα, έχοντας μόλις μια ήττα σε όλες τις υποχρεώσεις της. Ο Ιταλός έπεισε και ανανέωσε γι’ ακόμα ένα χρόνο, με τον ίδιο να επιθυμεί διακαώς τη διατήρηση του ρόστερ. Ο Καρέρα άλλαξε τη νοοτροπία της ομάδας και πλέον έχει θέσει ξεκάθαρους στόχους: Τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα μέσω τω πλέι οφ και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στα… θετικά της καραντίνας η επιστροφή του Ολιβέιρα από τραυματισμό, ενώ ο Αραούχο ξεπερνά τον τραυματισμό του και αναμένεται να επιστρέψει στη 2η αγωνιστική των Play off. Ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος ήταν εκείνος που βγήκε περισσότερο μπροστά! Μετρά οκτώ ασίστ και έξι γκολ στο πρωτάθλημα και θα ηγηθεί της αντεπίθεσης για το 2ο εισιτήριο.

H Super League επιστρέφει με ειδικές προσφορές* και ενισχυμένες αποδόσεις! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ομάδα που βρίσκει γκολ σχεδόν σε κάθε ματς του ο Παναθηναϊκός. Ειδικότερα έχει σκοράρει στα οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα. Αν δεν ήταν ραγδαίες οι εξελίξεις, τότε σίγουρα θα ασχολούμασταν μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι και τους αριθμούς...Η διοίκηση αποφάσισε το τέλος της συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη αμέσως μετά τα Play off, με τον Ισπανό, Ντάνι Πογιάτος να είναι το μεγάλο φαβορί να αναλάβει τα ηνία. Πολλά τα μεταγραφικά μέτωπα που είναι ανοιχτά, υπάρχουν παίκτες που δεν θα ανανεώσουν, άλλοι που… έφυγαν ήδη, ενώ οι δανεικοί βρίσκονται στον… αέρα. Κλειδί η παρουσία του Μακέντα. Ο Ιταλός είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 12 γκολ, αλλά κι εκείνος που έχει πάρει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες για την ομάδα του.

Τα παιχνίδια του ιδιαίτερα ποιοτικού μεσοεπιθετικά ΟΦΗ έχουν αρκετά γκολ. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία στην Λίγκα είχαν το λιγότερο τρία τέρματα. Αυτός ο ΟΦΗ κατάφερε δίκαια να εξασφαλίσει την είσοδό του στα Play off, αν και ο β' γύρος δεν είχε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του πρώτου. Επειτα από 20 χρόνια επιστρέφει ξανά στην Ευρώπη, ωστόσο οι Κρητικοί δεν θέλουν να μείνουν εκεί, μιας κι επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά στα Play off. «Το κίνητρο δεν αλλάζει. Θέλουμε να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σίμος. Πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του Τσιλιανίδη, όμως το κενό θα επιδιώξει να καλύψει ο Ο Βίτορ Φιγκεϊρέδο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ των Κρητικών με 9 τέρματα.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο Άρης δυσκολεύεται να κρατήσει το μηδέν στην εστία του, έχοντας τέσσερα ματς (τα τελευταία του χρονικά στην Λίγκα) όπου είχε δεχθεί το λιγότερο ένα γκολ (με Λαμία και Ατρόμητο είχε δεχθεί από δύο), ενώ σε αυτό το διάστημα δεν πήρε κανένα... τρίποντο. Οι «Κίτρινοι» μπαίνουν στα Play off... πληγωμένοι, μιας και ανακοινώθηκε η απόφαση της FIFA, για απαγόρευση μεταγραφών. Υπάρχουν όμως και θετικά, αφού ο κόουτς, Ενινγκ ανανέωσε γι έναν ακόμη χρόνο. Τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν 14 συμβόλαια που λήγουν και το γεγονός αυτό κάνει δύσκολο το έργο της τεχνικής ηγεσίας... Κλειδί για την ισορροπία στις εμφανίσεις του Αρη, ο Γιάννης Φετφατζίδης, άλλωστε ήταν εκείνος που πήρε την ομάδα στις πλάτες του στα περισσότερα μεγάλα ματς.

Στη μάχη της παραμονής και της... 7ης θέσης

Σέντρα και στα Play out και τρεις από τις οκτώ ομάδες θα δώσουν τη δική τους μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Σε αυτά συμμετέχουν οι ομάδες από την 7η ως την 14η θέση, ενώ παίζουν όλοι εναντίον όλων από μία όμως μόνο φορά. Οι τέσσερις πρώτες του μίνι πρωταθλήματος θα δώσουν τέσσερα παιχνίδια στην έδρα τους και οι τέσσερις τελευταίες, τρία. Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται και η προτελευταία θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Super League 2.

Κακή σεζόν για τον Ατρόμητο που δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση. Η αλλαγή προπονητή δεν έκανε τη διαφορά, εικόνα της ομάδας δεν βελτιώθηκε με συνέπεια να χαθεί και το τρένο των Play off. O Σάββας Παντελίδης καλείται να δώσει απαντήσεις… παραμονής!

Build A Bet στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Η Λάρισα δεν μπόρεσε να μπει στην εξάδα των Play off, μιας και ο δεύτερος γύρος ήταν… κάκιστος! Μόλις δυο νίκες για τους Θεσσαλούς που δεν κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση. Ποιοτικό ρόστερ, ο Μιχάλης Γρηγορίου ανανέωσε με τους Βυσσινί και θέλει για λόγους γοήτρου την 7η θέση.

Ο Αστέρας Τρίπολης για μεγάλο χρονικό διάστημα… φλέρταρε με τις τελευταίες θέσεις, όμως η εικόνα άλλαξε με την παρουσία του Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο του. Αφησε στην άκρη τα σενάρια υποβιβασμού, όμως δεν κατάφερε να προλάβει το τρένο της εξάδας.

Η Λαμία με τον Άκη Μάντζιο έγινε πιο ομάδα, έκανε σερί που την έβγαλε από τις τελευταίες θέσεις, ωστόσο, στο φινάλε τα σημάδια κόπωσης την εμπόδισαν να κάνει την υπέρβαση. Συμπλήρωσε 12 ματς χωρίς νίκη και απλά εξασφάλισε μια άνετη παραμονή.

Ο Βόλος, αν και νεοφώτιστη ομάδα μπήκε δυνατά και κατάφερε από τον α’ γύρο να μείνει μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν κινδύνευσε, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Ο κόουτς Φεράντο αποχώρησε, ο Ξηροφώτος, παραμένει στον πάγκο και θα δώσει χρόνο σε νέα πρόσωπα.

Η Ξάνθη μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα... κατέρρευσε και βρίσκεται στα Play out και στη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού. Οκτώ αγώνες χωρίς νίκη και αφαίρεση 12 βαθμών την έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση. Θα καταφέρει ο Νίκος Καραγεωργίου να την κρατήσει στη Super League;

Ο Παναιτωλικός έκανε το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του στη Super League, μιας και χρειάστηκε να φτάσει στη 16η αγωνιστική για να πάρει νίκη. Kαλή παρουσία στο δεύτερο μισό της σεζόν, μπόρεσε να «χτίσει» και διαφορά από τον Πανιώνιο και την τελευταία θέση. Είναι στο -1 από την Ξάνθη και θα δώσει σκληρή μάχη να αποφύγει την προτελευταία θέση και τα μπαράζ παραμονής.

Ο Πανιώνιος μπήκε στη σεζόν με -6, αλλά και περιορισμό μεταγραφών. Μπόρεσε να πάρει όσους βαθμούς κέρδισε και ο Παναιτωλικός, αλλά οι αδυναμίες στο ρόστερ δεν τον βοήθησαν να κάνει την υπέρβαση. Ο Λεωνίδας Βόκολος ανέλαβε τα ηνία και θα κάνει τα πάντα για να τον σώσει, όμως η αποφυγή του υποβιβασμού θα είναι δύσκολη!

Ζήσε ξανά τη δράση της Super League με 700+ ειδικά στοιχήματα στη bwin! |21+

Tα «κανόνια» και τα ωραιότερα γκολ της Super League

Μαζί με τη Super League επιστρέφουν και τα πολυβόλα του πρωταθλήματος, οι κορυφαίοι σκόρερ των ομάδων. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού προηγείται στον πίνακα των σκόρερ με 17 γκολ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Φεντερίκο Μακέντα του Παναθηναϊκού με 12 γκολ. Ακολουθούν, από τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα play off, ο Κάρολ Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ με 10 γκολ, ο Νέλσον Ολιβέιρα της ΑΕΚ και ο Ζοάο Φιγκεϊρέδο του ΟΦΗ με 9 τέρματα.

Πόσο Super League ξέρεις;

To ποδόσφαιρο επιστρέφει και στην Ελλάδα! Play off και Play out ξανά στη δράση, έτοιμα να προσφέρουν συγκινήσεις. Μπορεί να γίνει ανατροπή στην κορυφή; Ποια ομάδα θα πάρει το 2ο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League; Πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός; Ποια ομάδα θα πάει στα μπαράζ και ποια θα υποβιβαστεί άμεσα; Τις απαντήσεις θα τις δώσουν οι παίκτες, αλλά πριν τη σέντρα υπάρχει κουίζ για να μπεις πιο γρήγορα στο κλίμα της επιστροφής.