Λίγκα: Η συνεδρίαση σχεδόν 4 ωρών χωρίς αποτέλεσμα και η ατάκα Λυσάνδρου

Δημήτρης Τομαράς
Οι ομάδες συνεδρίαζαν για σχεδόν 4 ώρες αλλά από ουσία... μηδέν και έτσι τα νεότερα πηγαίνουν για τις 18 Μαϊου και μετά με το επόμενο Δ.Σ.. Το αίτημα για ομαδικές προπονήσεις, το βάρος στην ΕΠΟ και η ατάκα Λυσάνδρου για την προεδρία.

Ήταν μία συνεδρίαση που δεδομένα δεν μας έκανε... σοφότερους. Από καμία άποψη. Διαφωνίες και πολλές προτάσεις υπήρξαν όπως πάντα αλλά ουσία καμία.

Το Δ.Σ. της Λίγκας αποφάσισε πως οι όποιες επόμενες αποφάσεις του θα πάνε από τις 18 Μαϊου και μετά που θα είναι το επόμενο Δ.Σ.. Σε σχέση με τα συμβόλαια κρίθηκε σκόπιμο οι ομάδες να διαπραγματευθούν ατομικά με τους παίκτες τους και μετά να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα.

Συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη και το να δοθεί παράταση στις προσφυγές (νέα παράταση για να είμαστε σωστοί και συγκεκριμένοι) των παικτών αλλά και το να μην μπορεί ένας παίκτης όταν κάνει προσφυγή να λύνει το συμβόλαιό του. Η προσφυγή να αφορά δηλαδή στο οικονομικό σκέλος και το πως να παίρνει τα χρήματά του. Εκεί το βάρος πέφτει στην ΕΠΟ, που θα τα συζητήσει στο προσεχές της Δ.Σ.. Επιπλέον - όπως προαναφέραμε - επί τάπητος τέθηκε το να μην αποδίδεται το 5% στην ΕΠΟ αλλά και να διεκδικηθεί ποσοστό από το στοίχημα, όπως και η περαιτέρω βοήθεια της Πολιτείας.

Σε σχέση με την επιχορήγηση που θα λάβει η ΕΠΟ ο εκπρόσωπός της τόνισε πως από τα 4 και πλέον εκατ. ευρώ μόνο από το 1.3 εκατ. ευρώ και εφόσον δοθεί το ΟΚ από το συμβούλιο μπορούν να αξιοποιηθούν χρήματα για τη βοήθεια και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο Μηνάς Λυσάνδρου πάντως εκτός από την παρουσίαση νέου χορηγικού πλάνου με αφορμή την ατάκα Κούγια για την προεδρία επισήμανε ότι «χαιρετίζω το γεγονός ότι υπάρχουν υποψήφιοι για την προεδρία. Άλλωστε σε λίγες εβδομάδες τελειώνει η θητεία μου».

Ακόμα τονίστηκε από το προεδρείο της Λίγκας πως έχει ζητηθεί για να δρομολογηθεί και το θέμα των ομαδικών προπονήσεων των ομάδων.

Οι αποφάσεις του Δ.Σ.:

Κατά την σημερινή τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League ενημερώθηκαν οι ΠΑΕ-Μέλη για τη διαπραγμάτευση με τον Π.Σ.Α.Π. και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα.

Οι ΠΑΕ Λαμία και ΠΑΕ ΟΦΗ, δια των εκπροσώπων τους κ.κ. Τσικνή και Πουρσανίδη, θα μετέχουν στην ομάδα εργασίας (working group) της Super League, στη θέση των παραιτηθέντων μελών.

- Η φωτογραφία του άρθρου είναι αρχείου και εννοείται πως και το Δ.Σ. της Τρίτης ήταν με τηλεδιάσκεψη.