Η εβδομάδα των Ιβήρων

Βασίλης Βλαχόπουλος
Δεν είναι βέβαιο ότι θα σημειωθεί οριστική εξέλιξη, αλλά εντός της εβδομάδας θα φανεί η κατεύθυνση που θα πάρουν τα ζητήματα των Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια κι αν οι δύο Ίβηρες θα παραμείνουν στον Άρη με την υπογραφή νέων συμβολαίων.

Επαφές γίνονται, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής πολιτικής που ακολουθούν και οι δύο πλευρές το περιεχόμενο των συζητήσεων δεν δημοσιοποιείται, αναγνωρίζουν όμως ότι αυτή η εβδομάδα είναι από τις πλέον καταλυτικές για το μέλλον της συνεργασίας του Άρη τόσο με τον Μπρούνο Γκάμα όσο και με τον Χαβιέρ Ματίγια. Είναι πολύ ξεκάθαρο επίσης ότι οι «κίτρινοι» έχουν σημαδέψει αυτές τις δύο περιπτώσεις παικτών καθώς με απόφαση και του Μίκαελ Ένινγκ, βρίσκονται σε καθεστώς προτεραιότητας. Μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει η οικονομική βάση της όλης συζήτησης, υπό την έννοια ότι ο Άρης δεν απέσυρε τις προτάσεις που είχε καταθέσει προ του κορονοϊού, στοιχείο το οποίο δείχνει και το μέγεθος της επιθυμίας για την παραμονή των παικτών. Θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε κάνει, καθώς δεν πρόκειται για… παιδαρέλια, αλλά για επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι νιώθουν τι γίνεται στον κόσμο. Υπήρξε όμως και η αίσθηση ότι ενδεχόμενη αναπροσαρμογή των προτάσεων θα οδηγούσε και σε οριστικό ναυάγιο.

Ειδικά ο Μπρούνο Γκάμα ο οποίος ασχολείται με το real estate, αντιλαμβάνεται την πτώση της αγοράς, προφανώς φτάνουν και στα δικά του αυτιά τα δυσοίωνα μηνύματα που αφορούν την παγκόσμια αγορά. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής προτάθηκε σε αρκετές ομάδες, δίχως να αλλάξει κάτι στη συχνότητα αλλά και στο περιεχόμενο των επαφών του με τον Άρη. Συν τοις άλλοις, είναι από τους παίκτες που θέλει ο Μίκαελ Ένινγκ στην ομάδα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι ισχύει το δόγμα του… «πάση θυσία». Οι «κίτρινοι» κατέθεσαν πρόταση για την υπογραφή νέου συμβολαίου, αυτή δεν απέχει πολύ από το συμβόλαιο που είχε ο παίκτης τη φετινή αγωνιστική περίοδο και σε συζήτηση που είχαν προσφάτως μαζί του, του ξεκαθάρισαν ότι δεν υφίσταται ενδεχόμενο αύξησης του ποσού. Στο τραπέζι είναι και οι υποχρεώσεις της φετινής χρονιάς, όπως όμως και η δέσμευση για την καταβολή του μεγαλύτερου μέρους αυτών, εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Γι’ αυτό θεωρείται καταλυτικό το διάστημα των επόμενων 5-6 ημερών.

Η περίπτωση του Χαβιέρ Ματίγια είναι διαφορετική. Η διάρκεια του συμβολαίου παραμένει η βασική εστία διαφωνίας καθώς ο Ισπανός ζητά κλειστό διετές και ο Άρης του προσφέρει μονοετές με τη δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης, στην περίπτωση συμμετοχής του στο 70% των αγώνων της περιόδου 2020-21 και για τουλάχιστον 45 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Ο El Mago επιζητεί την ασφάλεια γνωρίζοντας ότι αυτό θα είναι ένα από τα τελευταία συμβόλαια της καριέρας του ενώ ο Άρης ψάχνει τη δική του διασφάλιση λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία αλλά και το ιατρικό μητρώο του αθλητή. Και στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο ρόλος του Μίκαελ Ένινγκ είναι σημαντικός καθώς θέλει τον Ματίγια στην ομάδα της ερχόμενης σεζόν. Γενικώς ο Γερμανός είναι υπέρ της διατήρησης συγκεκριμένων σημαντικών γραναζιών της περσινής μηχανής του Άρη και την πλαισίωσή τους από παίκτες με χαμηλότερα συμβόλαια σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στον Άρη και υπογράφηκαν το περσινό καλοκαίρι. Η τελική κουβέντα με τον Ματίγια επίσης αναμένεται εντός της εβδομάδας.