Αθλητισμός: Επανέναρξη με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και προπονήσεις από τον Μάϊο

Δημήτρης Τομαράς
Η τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς δείχνει ξεκάθαρα την διάθεση της Κυβέρνησης για επανέναρξη όλων των αθλητικών δράσεων. Το Gazzetta παραθέτει τα νεότερα δεδομένα.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Θα ήταν ριψοκίνδυνο να μπούμε σε διαδικασίες παράθεσης συγκεκριμένων ημερομηνιών εφόσον αναμένουμε από Δευτέρα ή την Δευτέρα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα αφορά και την σταδιακή άρση των μέτρων αλλά και το σκέλος της άθλησης. Ωστόσο η τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με το Υφυπουργείο Αθλητισμού είναι ένα πρώτο βήμα για το restart. Ας δούμε σε αυτήν την φάση το τι έχουμε λοιπόν:

  • Θα δημιουργηθεί μία ειδική υγειονομική επιτροπή για να βγάλει τα σχετικά και πολύ αυστηρά πρωτόκολλα με τα οποία θα μπορεί να ξαναρχίσει η άθληση και προφανώς να επιτραπεί να ξαναπαιχθούν αγώνες.
  • Από τις 4 Μαϊου και μετά αθλητές που προπονούνται σε ανοιχτούς χώρους άθλησης και ασχολούνται με αθλήματα όπως ο στίβος θα μπορούν να ξαναρχίσουν τις προπονητικές τους δράσεις.
  • Από τα μέσα περίπου του Μαϊου η εκτίμηση είναι πως οι ομάδες ποδοσφαίρου - από την στιγμή που και εκείνες προπονούνται σε ανοιχτά γήπεδα ως επί το πλείστον - θα μπορούν έστω ανά γκρουπ να αρχίσουν προπονήσεις.
  • Το παραπάνω στοιχείο σημαίνει ότι εάν προκύψει συναίνεση στο Δ.Σ. της προσεχούς Τρίτης θα μπορούμε να έχουμε μπάλα τον Ιούνιο.
  • Σε όλα τα παραπάνω θα παίξει ρόλο το τι θα πει στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Ο Πρωθυπουργός εκτός όλων των άλλων έχει αποφασίσει να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, οπότε αυτό θα αφορά και στις ποδοσφαιρικές ΕΠΣ.