Βαρέλα: «Πέρασα δύσκολα, δεν είχα χρήματα να πάρω φάρμακα στο γιο μου» (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
O Φερνάντο Βαρέλα ήταν ο νέος καλεσμένος στο Social Distancing της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μίλησε για τα πάντα σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση.

O Αφρικανός κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του, μίλησε για τις μέρες της καραντίνας και για το πως ο ίδιος βλέπει να διαμορφώνεται η κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

«Είναι παράξενο. Αν κοιτάξουμε στο παρελθόν, νομίζω ότι ποτέ δεν έχουμε περάσει κάτι τέτοιο, να έχουμε επικοινωνία με τους φίλους μας μόνο από το τηλέφωνο, από τον υπολογιστή, να βλέπω τα παιδιά μου να μην πηγαίνουν στο σχολείο και να κάνουν online μαθήματα.

Είναι περίεργη κατάσταση, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε, να μείνουμε δυνατοί κι αν η ζωή μας συνεχιστεί έτσι να το αποδεχθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Πέρασα μια δύσκολη κατάσταση με τον γιο μου. Ήταν πιο δύσκολο από αυτό που συμβαίνει σήμερα.

Ήμουν νέος, όλοι ξέρουν ότι έγινα πατέρας πολύ μικρός. Το παιδί μου τότε αρρώστησε κι εγώ με την γυναίκα μου δεν είχαμε λεφτά για τα φάρμακα. Εκείνη νομίζω ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή μου. Το παιδί μου είχε 39-40 πυρετό κι εμείς δεν είχαμε λεφτά για φάρμακα. Ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή μου», αποκάλυψε στην συνέντευξη του ο Βαρέλα.

«Ξέρουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας ή μήπως νομίζουμε ότι τους ξέρουμε, αλλά είμαστε αρκετά χαμένοι στις δικές μας παράλληλες σκέψεις για ν’ ακούσουμε; Να δώσουμε σημασία. Η καραντίνα, αυτή η αναγκαστική παύση των συχνά εξουθενωτικών ρυθμών ζωής έχει και ορισμένα καλά.

Μας αναγκάζει να συστηθούμε ξανά με τον εαυτό μας. Να κοιτάξουμε μέσα μας, αλλά και μπροστά μας. Να δούμε και να δώσουμε σημασία στον άνθρωπο πίσω από τον επαγγελματία, διότι στη δύσκολη στιγμή, όλοι είμαστε ακριβώς το ίδιο. Ανησυχούμε για την οικογένειά μας, τους φίλους μας, μας λείπουν οι πραγματικά δικοί μας, καταλαβαίνουμε τι όντως αγαπάμε και δεν το έχουμε απλώς συνηθίσει.

Γι’ αυτό κι εμείς συνομιλήσαμε με τον Φερνάντο κι όχι τον Βαρέλα . Για ν’ ακούσουμε τη δική του ιστορία ζωής, τα δικά του προβλήματα κι ανησυχίες. Το πως μεγάλωσε, πως άλλαξε τη ζωή του η πατρότητα και το ποδόσφαιρο…», αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Όλη η συνέντευξη του Φερνάντο Βαρέλα: