Super League 1: Η «χρυσή» δωδεκάδα των εξαριών! (pic)

Δημήτρης Τομαράς
Το gazzetta.gr συνεχίζει να αναδεικνύει τους κορυφαίους της λίστας του ελληνικού πρωταθλήματος και σειρά έχει η πρώτη 12άδα των εξαριών, κοινώς των αμυντικών χαφ. Στην πρωτιά της λίστας του transfermarkt ο Μαντί Καμαρά.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ως προς την διάταξη της 11άδας βρισκόμαστε ακόμα στην αμυντική γραμμή και την... σκυτάλη παίρνουν τα εξάρια ή αλλιώς οι αμυντικοί μέσοι. Πρώτος στην λίστα του transfermarkt ο Μαντί Καμαρά του Ολυμπιακού με τον 2ο Γκιγιέρμε, συμπαίκτη του στους Πειραιώτες, να απέχει αρκετά από τον Αφρικανό ως προς την αξιολόγηση στο οικονομικό σκέλος. Ειδικότερα:

1. ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ 8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ: Από τους πιο ακριβούς παίκτες συνολικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φέτος στον Ολυμπιακό έχει 39 αγώνες με 2 γκολ και 1 ασίστ.

2. ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ - 4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ: Ο Βραζιλιάνος χαφ με το ιταλικό διαβατήριο είναι ένα ποιοτικότατο εξαροοκτάρι. Φέτος έχει στον Ολυμπιακό 6 γκολ και 2 ασίστ σε 36 αγώνες.

3. ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΕΣΙΤΙ - 3.5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ: Έχοντας πίσω του θητεία σε Πορτογαλία και Βέλγιο έκανε αρκετά ματς φέτος στον ΠΑΟΚ. Ο Νιγηριανός διεθνής κατέγραψε 19 ματς.

4. ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ - 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ: Συμπαίκτης του Εσίτι και ο 2ος παίκτης του ΠΑΟΚ στην πρώτη τετράδα. Ο Βραζιλιάνος είχε φέτος 22 αναμετρήσεις.

5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ - 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ: Αρχηγός του Παναθηναϊκού και διεθνής. Φέτος είχε 28 αγώνες με 2 γκολ.

6. ΑΝΤΡΕ ΣΙΜΟΕΣ - 1.5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ: Γεμάτη η χρονιά φέτος για τον Πορτογάλο χαφ στην ΑΕΚ. Είχε 27 αγώνες με 2 τέρματα.

7. ΛΟΥΚΑΣ ΣΑΣΑ - 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ: Δεδομένα από τους πιο χαρισματικούς χαφ στην ελληνική Λίγκα και ας μην αξιολογείται τόσο ψηλά. Φέτος στον Άρη είχε 32 αγώνες με 4 γκολ και 1 ασίστ.

- ΠΟΝΤΟΥΣ ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ - 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ: Παίκτης με διαρκή προβλήματα τραυματισμών ο Σουηδός χαφ. Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στα αγωνιστικά πεπραγμένα του φέτος. Πέρυσι είχε 16 ματς με 1 γκολ.

9. ΑΖΕΡ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΤΖΙΤΣ - 800.000: Γεννημένος στη Βοσνία αλλά γαλουχημένος ποδοσφαιρικά στην Δανία και με δανέζικο διαβατήριο επίσης. Στον Ατρόμητο φέτος είχε 22 ματς με 1 ασίστ.

10. ΜΑΝΤΣΟΝ - 750.000: Συμπαίκτης του Μπουσούλατζιτς. Φέτος είχε 21 συμμετοχές στην ομάδα του Περιστερίου.

11. ΖΟΑΟ ΒΙΚΤΟΡ - 700.000: Ο Βραζιλιάνος εκτός από οκτάρι και εξάρι παίζει και στόπερ. Στον ΟΦΗ φέτος είχε 3 αγώνες και συνολικά έκανε σεζόν με μόνο 14 ματς.

12. ΡΑΟΥΛ ΜΠΑΕΝΑ - 600.000: Ενας ακόμα χαφ του Ατρόμητου. Ο Ισπανός στην διάρκεια της φετινής περιόδου είχε 18 ματς.

- Η φωτογραφία στην Gallery είναι από το Transfermarkt.