Α.Ε.Κ.: Η 11άδα, η... Εσπόσιτο και το «μούφα» πριμ!

Γιώργος Τσακίρης
Το σχέδιο είναι απλό: στην άμυνα, ή ο παίκτης ή η μπάλα, στην επίθεση ότι λέει ο ύμνος όπως είπε ο Τσακίρης στους παίκτες του τονίζοντας: «αλλά εστιάστε στο ''τα δίχτυα σκίστε'' κι αφήστε τα δοκάρια».

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στο ...κιτρινόμαυρο στρατόπεδο το ρεπορτάζ πριν τη σημερινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό ήθελε τον Γιώργο Τσακίρη να δουλεύει ώρες ολόκληρες το σχέδιο και τη τακτική για την αναμέτρηση και να προσπαθεί να το εφαρμόσει στην... κονσόλα του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας όμως τον κέρδισε τελικά το netlix, η σειρά «Elite» (αφού έχει δει καιρό τώρα το Narcos του Μεξικό) και πιο συγκεκριμένα -ποιά άλλη- η Έστερ Εσπόσιτο... Για όσους δεν γνωρίζουν την κυρία ας το ψάξουν λίγο, θα δικαιολογήσουν απόλυτα τον «Τσακ», πολύ καλά έκανε!

Τα mind games του αντιπάλου δεν τον απασχόλησαν ιδιαίτερα, ωστόσο, δεν άφησε στον... πάγο εντελώς το ματς που έρχεται σε λίγες ώρες. Έκανε ένα τσεκάρισμα στον αντίπαλο και στα credits του κάθε πράσινου ποδοσφαιριστή και έπειτα από 2,5 λεπτά επέστρεψε στη σειρά και την αρρωστημένη αρρώστια: την Έστερ! Άλλωστε η φιλοσοφία του είναι γνωστή στο ποδόσφαιρο. Να κερδίσει η καλύτερη ομάδα αρκεί αυτή να φοράει κιτρινόμαυρα και να είναι η ΑΕΚ...

Μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του εξήγησε ότι «στο ντέρμπι της Αθήνας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Στην άμυνα επιμένω να θέλω να περνάει προς την εστία μας ή ο παίκτης, ή η μπάλα. Ποτέ και τα δυο μαζί. Ενώ στην επίθεση βασιστείτε στον ύμνο μας με τη διαφορά ότι θέλω να εστιάσετε στο ''τα δίχτυα σκίστε'' και όχι φυσικά στο ''σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια'', ελπίζω να καταλαβαινόμαστε». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες υπήρξε και ξέσπασμα σε πανηγυρισμούς από τους ποδοσφαιριστές όταν ο Τσακίρης ανακοίνωσε πριμ πάρτι στην «Κίτρινη Γκαζόζα». Θα έχουν κάνει τη δουλειά τους και θα έχουν κερδίσει όταν τους θυμίσει στην ολοκλήρωση της αναμέτρησης ότι όλα είναι κλειστά λόγω κορονοϊού!

Ποιες είναι όμως οι σκέψεις του για 11άδα; Δεν υπάρχουν τέτοιες. Οι πληροφορίες θέλουν να αντιγράφει το 4-3-3 του Μάσιμο Καρέρα με μερικές διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα και τις θέσεις που χρησιμοποιείται το καθένα από αυτά. Μπορεί και όχι, προχωράμε! Μπάρκας κάτω απ' τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Μπακάκης, αριστερά θα ξεκινήσει ο Λόπες (τον έχει 75 αντί 73 του Χουλτ) και κεντρικό αμυντικό δίδυμο Τσιγκρίνσκι – Βράνιες. Σε ρόλο κόφτη ο Σιμόες και οι Μάνταλος – Σιμάνσκι αριστερό και δεξί εσωτερικό χαφ αντίστοιχα με τον Πετράν να 'χει πιο σύνθετο ρόλο... Στην επίθεση ο Ολιβέιρα θα ξεκινήσει στην κορυφή, ο Λιβάια θα σκοράρει από τα αριστερά και δεξιά για όσο αντέξει ο Βέρντε.

Μοναδικός προβληματισμός του Τσακίρη είναι αν θα πρέπει να ξεκινήσει ο Αραούχο (αλλά με 72 αντί 74 του Ολιβέιρα και πλατινέ κεφάλι, δεν παίζει) λόγω της ερωτικής σχέσης που έχει με τα πράσινα δίχτυα...