Εκδίκαση της Ξάνθης: Μετά από 3,5 ώρες μέσω τηλεδιάσκεψης υπομνήματα για Τρίτη και αποφάσεις από βδομάδα!

Δημήτρης Τομαράς
Μετά από διαδικασία 3,5 ωρών μέσω τηλεδιάσκεψης ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του μετοχολογίου και της ανάκλησης του πιστοποιητικού της Ξάνθης. Προθεσμία για υπομνήματα με ηλεκτρονικό τρόπο για όλους μέχρι την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι και αποφάσεις από βδομάδα.

Εν μέσω κορονοϊού και πρωτόγνωρων και δύσκολων καταστάσεων έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης της Ξάνθης για το μετοχολόγιο αλλά και το θέμα της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της. Συνοπτικά λοιπόν:

  • Η εκδίκαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και κράτησε περίπου 3,5 ώρες. Δεν παρέστησαν με λινκς οι Πανιώνιος και ΑΕΛ, που έστειλαν όμως εγγράφως τις θέσεις τους αλλά και υπομνήματα. Η ΑΕΛ δήλωσε πως δεν ήθελε να μετάσχει σε τηλεδιάσκεψη.
  • Η Ξάνθη πατώντας πάντως στην απόφαση του διοικητικού εφετείου εξήγησε πως από το 2012 και μετά η ΕΕΑ δεν έχει αρμοδιότητα και νομική δυνατότητα να άρει το πιστοποιητικό συμμετοχής. Άρα η δίωξη πρέπει να ανασταλεί μέχρις ότου τελειώσει το θέμα των πολιτικών δικαστηρίων που έχει προσφύγει.
  • Οι Ακρίτες από την άλλη επιμένουν πως τα όποια φερόμενα - κατά την άποψή τους - αδικήματα έχουν τελεστεί έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης τριμήνου. Επίσης ότι η ΠΑΕ δεν γνώριζε τις μετοχικές διαδικασίες μέχρις ότου ενημερώθηκε το Δ.Σ. της.
  • Ο Ολυμπιακός ανέδειξε οικονομικά στοιχεία της INSPORTS και ότι η απόφαση της ΕΕΑ δεσμεύει την Επιτροπή Εφέσεων και δεν μπορεί να κάνει την έρευνα της συγκεκριμένης Επιτροπής αλλά ούτε και να μπει στην ουσία.
  • Οι Πειραιώτες επέμειναν στο ότι η Ξάνθη είχε λάβει γνώση για όλο το θέμα των μετοχών καθώς τις εταιρείες εκπροσωπούσαν οι Χαλαβαζής και Στράτος, που είναι στο Δ.Σ. της ομάδας. Επίσης ότι ακόμα η Ξάνθη παίζει με πιστοποιητικό της VIAMAR.
  • Ο ΠΑΟΚ παρενέβη ελάχιστα στην υπόθεση και είχε απλά μία μικρή αντιπαράθεση με τον Ολυμπακό όταν αναφέρθηκε το όνομα του Σαββίδη.
  • Το προεδρείο έδωσε σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές προθεσμία για υπομνήματα μέσω e-mails μέχρι την προσεχή Τρίτη στις 3 το μεσημέρι. Αυτό αφορά και στις δύο υποθέσεις. Και του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη για την πολυϊδιοκτησία και της Ξάνθης.
  • Διαβάστε πιο κάτω στο Live του Gazzetta - που ήταν παρών στην τηλεδιάσκεψη και κάλυψε τα πάντα - όλα όσα έγιναν.