ΑΕΚ: Η αγωνία του Λάτσι και ο Καρέρα που εντυπωσιάστηκε και τον υπολογίζει

Δημήτρης Βέργος
Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε και τυπικά τη μεταγραφή του Ζίγκα Λάτσι, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιούσε γι' αυτό. Τον υπολογίζει ο Μάσιμο Καρέρα έχοντας διακρίνει πολύ καλά στοιχεία του στις προπονήσεις.

Και τυπικά παίκτης της ΑΕΚ είναι από το απόγευμα της Παρασκευής ο Ζίγκα Λάτσι, καθώς η FIFA άναψε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του νεαρού Σλοβένου κεντρικού αμυντικού στην Ένωση. Η έγκριση αυτή ήταν άλλωστε αναγκαία καθώς ο Λάτσι είναι κάτω των 18 ετών και όλα έπρεπε να κυλήσουν βάσει των κανονισμών της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ο Λάτσι μάλιστα όλο αυτό το διάστημα ανέμενε την ανακοίνωση της μεταγραφής του στην ΑΕΚ με μεγάλη αγωνία. Το πρωί της Παρασκευής, όταν ενημερώθηκε ότι η FIFA έδωσε το τελικό «ok», ο 17χρονος Σλοβένος στόπερ δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Επιτέλους! Τόσο καιρό περίμενα αυτό το νέο». Ο Λάτσι έχει αφήσει με το ξεκίνημα πολύ καλές εντυπώσεις στις προπονήσεις και είχε δείξει τεράστια θέληση να μπει άμεσα στα πλάνα του Μάσιμο Καρέρα με το που ανακοινωνόταν και τυπικά η μεταγραφή.

Ο Ιταλός κόουτς μάλιστα έχει διακρίνει αυτά τα πολύ καλά στοιχεία στις προπονήσεις από τον Λάτσι και τον υπολογίζει στα πλάνα του. Εδώ και μέρες μάλιστα ο Καρέρα ρωτούσε τον τεχνικό διευθυντή της Ένωσης, Ίλια Ίβιτς για την πορεία του θέματος του Λάτσι και πότε θα αναμενόταν η έγκριση της FIFA για να μπορεί να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του.

Πλέον ο νεαρός Σλοβένος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται στη διάθεση του Καρέρα, ο οποίος αναμένεται να του δώσει χρόνο συμμετοχής, κάτι που άλλωστε συνηθίζει να κάνει με όλους σχεδόν τους παίκτες του ρόστερ. Ο Λάτσι θα αγωνίζεται με το νούμερο 15, το αγαπημένο του, μιας και ήταν αυτό που φορούσε και στη σλοβενική Μούρα.