Του το χρωστούσε η μπάλα του Ολυμπιακού!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Του το χρωστούσε η μπάλα του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta με τον δικό του τρόπο την χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού, τη μία από τις δύο σπουδαιότερες του στο φετινό πρωτάθλημα!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πάνω κάτω έτσι το περιμέναμε. Εδώ και χρόνια, έτσι είναι τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, δραματικά, θρίλερ, με τον Ατρόμητο πολύ σκληρό αντίπαλο και τον Ολυμπιακό τις περισσότερες φορές να παίρνει το τρίποντο το πρωτάθλημα η, την πρόκριση στο Κύπελλο.

Για τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» βάζουν στο Περιστέρι γκολ μετά το 90’! Πρόπερσι ισοφάρισαν σε 2-2 (Χατζησαφί), πέρσι νίκησαν 2-1 (Βούκοβιτς), φέτος νίκησαν 1-0 (Χασάν)! Και τις τρεις σεζόν, εξυγίανση γαρ, έπαιξαν με κόντρα τη διαιτησία, όπως ακριβώς και χθες με τον Ελβετό που δεν…έτυχε να βρει μία έστω φάση να σφυρίξει υπέρ του Ολυμπιακού σε 96 λεπτά συνολικού παιχνιδιού. Ρε φίλε να κάνει ένα λαθάκι, όχι λάθος, υπέρ του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Αντίθετα, είδαμε το εκπληκτικό, όπως μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα της Λίγκας, να σφυρίζει εφτά φάουλ εις βάρος του και να δείχνει πέντε κίτρινες (η μία έγινε αποβολή) σε παίκτες του και να σφυρίζει 16 φάουλ εις βάρος του Ατρόμητου και να δίνει δύο κίτρινες σε παίκτες του!!!

Τέλος πάντων, άκρη δεν πρόκειται να βγει με αυτό το πράγμα-τουλάχιστον ο Ολυμπιακός όσο κερδίζει, τους υποχρεώνει να ξεφτιλίζονται κάθε Σαββατοκύριακο και πλέον και μεσοβδόμαδα…Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ολυμπιακός όσο προχωράει η σεζόν τόσο και βγάζει μία καλή δυναμική στο κυνήγι του αποτελέσματος. Βλέπεις ότι είναι 0-0 στο Περιστέρι, ότι παίζει με παίκτη λιγότερο και όσο πλησίαζε το 90ο λεπτό έβγαινε όλο και πιο πολύ στην επίθεση για να κάνει το γκολ, το οποίο και πέτυχε στο 91’. Βλέπεις ότι παίζει κεκλεισμένων των θυρών με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη χωρίς Γκιγιέρμε, Σουντανί, Φορτούνη και με τον Ποντένσε να παθαίνει θλάση, αλλά ολοένα και περισσότερο πιέζει στο β΄ ημίχρονο για το χρυσό γκολ, και το κάνει στο 74’.

Κοινό σημείο και στις δύο νίκες, οι πιο κομβικές κατά την γνώμη μου στο φετινό πρωτάθλημα, ότι τα γκολ ήρθαν από άψογες εκτελέσεις σέντερ φορ (Ελ Αραμπί και Χασάν αντίστοιχα) κι από άψογες μπαλιές του Βαλμπουενά! Γιατί εκεί είναι το κλειδί για τη μεγάλη ομάδα, να έχεις τον παίκτη που θα σου κάνει την κρίσιμη στιγμή την καλή πάσα (γι΄ αυτό τον Βαλμπουενά όταν είσαι 0-0 τον αφήνεις έως το τέλος, ξέροντας ότι μπορεί να σου την βγάλει την καλή πάσα), αλλά να έχεις και τον παίκτη που θα σου κάνει την κρίσιμη στιγμή το καλό τελείωμα.

Η εκτίμηση μου ότι όλα ξεκίνησαν από ένα άλλο 1-0, εκείνο της πρόκρισης με τον Ερυθρό Αστέρα με το γκολ στο 87’ στο Καραϊσκάκη. Ήταν η νίκη που άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας, διότι μέχρι τότε ο Ολυμπιακός, και επί σχεδόν 4,5 μήνες από την αρχή της σεζόν, δεν μπορούσε να πάρει μία νίκη με ένα γκολ στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού-εάν δεν είχε σκοράρει και προηγηθεί έως το 60ο λεπτό, ποτέ δεν κέρδιζε!!! Ήταν κάτι που λειτουργούσε πολύ αρνητικά στην ψυχολογία της ομάδας κατά τη διάρκεια των αγώνων. Και μπορεί ο πολύς κόσμος να μην το αντιλαμβάνεται, αλλά ο παίκτης που το ζει και το ξαναζεί σε κάθε παιχνίδι το εισπράττει και τα πόδια του βαραίνουν.

Η κατάσταση άλλαξε με το πέναλτι του Ελ Αραμπί (πάλι δηλαδή από γκολ σέντερ φορ) στα τελευταία λεπτά του τελευταίου αγώνα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η σπουδαία νίκη και η σημαντική πρόκριση έδωσε πίστη στην ομάδα ότι μπορεί να τα καταφέρει ακόμη κι όταν το παιχνίδι στραβώνει. Το είχε κάνει, άλλωστε, και πέρσι σε πολλά παιχνίδια (βλέπε τα τρίποντα με γκολ στις καθυστερήσεις με Αστέρα, Πανιώνιο, Απόλλωνα, Ατρόμητο), αλλά φέτος το έκανε για πρώτη φορά στο 25ο παιχνίδι της (!), με τον Ερυθρό Αστέρα, που αποτελεί σταθμό σε αυτό το κομμάτι, στην αλλαγή της νοοτροπίας που έφερε το ηθικό από την πρόκριση. Ακόμη και στις λευκές ισοπαλίες με την ΑΕΚ και το Βόλο, ο Ολυμπιακός από ατυχία δεν έκανε τρίποντα. Τρία δοκάρια είχε σε αυτά τα δύο ματς, με τον Γκιγιέρμε στο ΟΑΚΑ και με τους Ελ Αραμπί και Λοβέρα στο Πανθεσσαλικό, όπου μάλιστα πέτυχε και κανονικό γκολ (Σουντανί), αλλά ακυρώθηκε. Τα τρίποντα άξιζε και σε εκείνα τα ματς η ομάδα του Μαρτίνς.

Κι επιτρέψτε μου και μία άλλη άποψη: του Ολυμπιακού και του προπονητή του, του χρωστούσε η μπάλα μία τέτοια νίκη ακριβώς σαν την χθεσινή, με ένα γκολ στις καθυστερήσεις! Γιατί όταν έχεις σταθεί τόσο άτυχος κι έχεις χάσει τέσσερις βαθμούς εκτός έδρας, έχοντας ισοφαριστεί από τον Παναθηναϊκό στο 90’ και τον Πανιώνιο στο 88’ και δη με τέτοιο τρόπο, με ένα κουτό πέναλτι του Μεριά και με μία χαζή αντίδραση του Σα, κάποια στιγμή πρέπει να σου χαμογελάσει κι εσένα η τύχη…Και να πάρεις τρίποντο στο 91’…

Ξέρετε, το ποδόσφαιρο συνήθως έτσι κάνει. Ό,τι σου παίρνει, σου το δίνει πίσω: Έχασες με γκολ στο 88’ και στο 90’ στο Βελιγράδι παίζοντας με δέκα παίκτες από το 57’. Κέρδισες τον Ερυθρό Αστέρα στον Πειραιά με πέναλτι στο 87’…Έχασες τη νίκη με τον ΠΑΟΚ (1-1) επειδή ο Σουντανί αστόχησε ελάχιστα από κοντά με εκείνη την κεφαλιά με τον Ζίφκοβιτς ακίνητο. Κέρδισες τον Παναθηναϊκό (1-0) με το γκολ του Ελ Αραμπί στο 74’…

Παρεμπιπτόντως, είναι μεγάλη υπόθεση, παίζοντας εκτός έδρας, σε ένα αγωνιστικό χώρο που δεν έχει σχέση με του Καραϊσκάκη, να χάνεις από το 13’ λόγω σοβαρού τραυματισμού τον δεύτερο σου καλό σκόρερ (Σουντανί), να έχεις τον μακράν καλύτερο μέχρι στιγμής παίκτης σου, αλλά κι ολόκληρου του πρωταθλήματος (Ελ Αραμπί), στη μακράν χειρότερη του ημέρα με την «ερυθρόλευκη», να χάνεις πέντε καθαρές ευκαιρίες για γκολ, αλλά τελικά να καταφέρνεις να παίρνεις τρίποντο από μία ομάδα που φέτος δεν είναι σπουδαία, αλλά εναντίον σου έκανε την καλύτερη της εμφάνιση εδώ και καιρό.

Αυτή η νίκη, όπως κι εκείνη με τον Παναθηναϊκό, μας λένε πολλά για το πόσο δυνατός είναι, ακόμη, ο φετινός Ολυμπιακός. Πόσο θα αντέξει στα «χειρουργεία» και στις άλλες αναποδιές του, θα το δούμε…

Άσχετο: Και η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια χάνει μέσα-έξω από τον ΠΑΟΚ. Αλλά με εξαίρεση ένα 0-3 στα Πηγάδια, οι άλλες ήττες της είναι 1-2 κι 0-2. Κι ο Βόλος έχασε, 0-2 και 0-1. Ο ΟΦΗ, όμως, με εξαίρεση μία ήττα του 0-1, χάνει από τον ΠΑΟΚ μέσα-έξω με 0-4, 1-4, 0-3, 1-3, 0-4. Μιλάμε για έξι συνεχόμενες ήττες του ΟΦΗ από τον ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με συνολικό σκορ 2-19!!! Του ΟΦΗ ε, που με τον Ολυμπιακό όχι μόνο μέσα στο Ηράκλειο, αλλά και μέσα στο Καραϊσκάκη, προέβαλλε σθεναρή αντίσταση και έχασε οριακά 0-1 κι 1-2…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.